MegMinden
2023-07-04

Alvás

(bien.hu)

Sokat elárul a személyiségedről, hogy az ágy melyik oldalán alszol.

Ha meglátsz egy nagy, kényelmes ágyat, melyik oldalára fekszel? Azt gondolnánk, ez egy jelentéktelen dolog, de mivel az emberek nagy többsége egyetlen oldalt preferál – vagy a közepet – ez mégis sokat elmond a személyiségünkről.

A Huffington Post nemrég készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy tízből egy szerelmespárnál vita tárgya, hogy ki melyik oldalon alszik. Hogy ki hogyan oldja meg ezt a konfliktust, arról nem szólt a fáma, azonban húszból egy férfi elégedetlen a vita eredményével – ezen nem is csodálkozunk. Mindenkinek megvannak a maga alvási szokásai és bizony előfordul, hogy a pároknál egyikük pihenésének rovására megy az engedékenység.

Már voltak kutatások a témában és ezek szerint azok, akik a bal oldalon alszanak, kiegyensúlyozottabbak. De mi történik akkor, ha egy pár mindkét tagja a bal oldalon szeret aludni? El tudnád képzelni, hogy olykor cseréltek? Mindig az ágy jobb oldala a tied vagy csak a bal oldalon tudsz aludni, esetleg középre húzol? Nézzük, mit árul el rólad alvási helyezkedésed.

Furcsa, de azt mondják, hogy aki a bal oldalon szeret aludni, az inkább „jobb agyféltekés” személy, ami azt jelenti, hogy kreatív és jó képzelőerővel van megáldva. Legtöbbször valamilyen művészeti ágon keresztül fejezi ki magát, magas érzelmi intelligenciával rendelkezik és többnyire összhangban is van érzéseivel.

Általában optimista életszemlélettel rendelkezik és fogékony a filozófiai kérdéseken való elmélkedésre.

Mivel meglehetősen jól uralja érzelmeit, nem könnyű kihozni a sodrából, tiszta fejjel gondolkodik még a stresszes szituációkban is. Az érzékeny témákat is higgadtan kezeli, ami többnyire szerencsés tulajdonság, azonban ez egyesek számára passzivitásnak tűnhet. Kíváncsi és nyílt ember, akinek fontos, hogy az életben folyamatosan fejlődjön és képezze magát, az egyhelyben toporgás az őrületbe kergeti.

Az eredeti írást itt találja.

FertigHy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek