MegMinden
2023-06-08

Bicibusz

(Facebook)

Legyél te is Bicibusz szervező!

 

A Bicibusz program keretében a gyerekek szervezett módon, csoportosan, előre meghatározott útvonalon és időpontban biciklivel, rollerrel mennek iskolába.

Csatlakozz június 12-15. és szeptember 20-22. között a Bicibusz szervezőihez, és segíts, hogy biztonságosabbá tegyük a kerékpáros közlekedést a gyerkőcök számára! 

 Mi az a bicibusz? Honnan indult? Mi a célja?

 A Bicibusz fő célja, hogy minél több ember számára mutassa meg, a kerékpár kézenfekvő eszköz az iskolába járásra, kísérletet tesz arra, hogy az elmúlt évtizedekben kialakult autós közlekedésre szabott városoktól megpróbáljunk elszakadni: egy barátságosabb város képét rajzolja meg, ahol az embereké a főszerep.

 A célunk, hogy felhívjuk az önkormányzat figyelmét a biztonságos kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének- és a biztonságos utcák kialakításának szükségességére.

 Bicibusszal a gyerekek reggelente örömmel indulnak iskolába és biztonságban oda is érnek, miközben nagyon élvezetes módon mutatunk nekik alternatívát a fenntartható közlekedésre, az aktív testmozgásra, az önálló és felelős közlekedésre.

Az eredeti írást itt találja.

dress code

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek