MegMinden
2023-05-05

Hűtlen

(parpercegeszseg.blog.hu)

Mi minősül valójában megcsalásnak?

Olyan világban élünk, melyben a megcsalás gyakori probléma, a mai inger gazdag világunk egyértelműen nem a hűségnek kedvez. A hűtlenség az egyik leggyakoribb és legfájdalmasabb buktatója a kapcsolatoknak, de mi minden számít megcsalásnak? Miért lépnek félre a férfiak és miért a nők? . 

Interneten való flörtölés - Bizony a neten számos lehetőség adódik egy kis ismerkedésre. Nem ritka, hogy valakinek nem elég a valós párkapcsolata, a világhálón is keresi az izgalmat. A virtuális világban eleve minden tökéletesebb, a másik mindig csodálatos (nyilván csak a legjobb fotóit tölti fel), megértő, mert ugyebár személyesen nem találkoznak. Könnyű szimpatikusnak és megértőnek tűnni a számítógép mögé bújva egy chat funkció árnyékában, ahol nem kerül szóba a piszkos zokni, a gyerekek nevelése, logisztikája. Ilyenkor könnyen alakul ki egy titokzatos, vonzó „ netes barátság”. Az egyszerű üzengetés hamar komolyabbra fordul, esetleg olyan intim viszonyba keveredik az illető, ami már a megcsalás határát súrolja. 

Szoros barátság egy ellenkező neművel  - Örök kérdés, létezhet-e pusztán barátság férfi és nő között? Nem azzal van a gond, ha vannak ellenkező nemű barátaink, hanem ha a párunk már úgy érzi, hogy a kettőnk közti kapcsolat túlságosan is szoros, a barátságon túlmegy. Erre jó példa, amikor a munkahelyen túl mély barátságba kerülünk egy ellenkező neművel. 

Szexuális fantáziálás valaki másról - Ha túl sok figyelmet szentelünk az ilyesfajta kalandoknak és túl sok időt töltünk fantáziálással, veszélybe sodorhatjuk saját kapcsolatunkat.

Anyagi hűtlenség - Első hallásra furcsán hangzik, de ha mélyen belegondolunk bizony romboló hatással van a kapcsolatra. Gyakori, hogy a házaspárok nem beszélnek nyíltan az anyagiakról, ami alapjaiban rengeti meg a bizalmat.  Miről is van szó? Pénzügyi hűtlenségről beszélünk,  ha a másik tudta nélkül halmozunk fel adósságokat, nem beszéljük meg a nagyobb kiadásokat, gyűjtögetünk saját magunk számára úgynevezett „B tervként”, esetleg eltitkoljuk ha valakit anyagilag szponzorálunk.

Az eredeti írást itt találja.

Glant Tibor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek