MegMinden
2023-05-01

Lewis Hamilton

(m4sport.hu)

„Valami új kezdete lesz”

Nem jut egyről a kettőre a Mercedes, de bajnoka bár beletörődött, hogy Imoláig ez így is fog maradni.

„Az autó ugyanolyan” – mondta Lewis Hamilton az M4 Sport bakui tudósítójának, Szeleczky Ádámnak a szombati sprintfutam után. Kissé ellentmondásos megállapításnak tűnt ez annak tükrében, hogy a Mercedes előzetesen jelezte, mostantól az összes futamon be fog vetni újításokat, és az FIA pénteken közzétett listája is azt sugallta, hogy erre Azerbajdzsánban is sor került.

A hétszeres világbajnok a csalódást keltő sprintje után mindenesetre egyértelművé tette, ő semmilyen különbséget nem érzékel a volánnál, még a csapattársa, George Russell által emlegetett kis előrelépéseket sem.

Miután a vasárnapi versenye valamivel jobban alakult, Hamilton már jobb hangulatban nyilatkozott, ugyanakkor ismét utalt rá, hogy nincs és egyelőre nem is lesz kézzelfogható változás a helyzetükben mindaddig, míg nem debütál az Imolára várt, irányváltást hozó új csomagjuk. Addig szerinte legfeljebb az eltérő pályák hozhatnak némi változást – ő pedig közben vágni fogja a centit…

„Már elég korán tisztában voltunk azzal, hogy bele fog majd telni pár versenybe, mire érkezik ez a fejlesztés. Szóval csak számolom vissza a napokat, számolom vissza a heteket. Jelenleg nem igazán tudjuk, mennyire lesz jó az újítás, de tudjuk, hogy az valami új kezdetét fogja jelenteni számunkra.”

„Remélem, hogy Miamiban jobb lesz a tempónk. Tavaly sokat pattogtunk ott, és most sokkal jobb helyzetben vagyunk az autónkkal. Remélhetőleg egy kicsit közelebb leszünk a fiúkhoz, mint itt voltunk. Talán a Red Bullokhoz nem közelebb, mert ők igazán gyorsak. De ha harcolhatnánk az Astonokkal, az nagyszerű lenne” – mondta Hamilton.

A remélt fordulatig nem tehetnek mást, minthogy próbálják kihozni a legtöbbet abból, amijük most van. Hamilton szerint Bakuban ez most sikerült nekik. „Így gondolom. Nagyszerűen felkészültünk, mielőtt ide utaztunk, két napot töltöttem a gyárban, elég sokat szimulátoroztam, és büszke vagyok a csapatomra.”

„A csapat mentalitása nagyszerű. Igazi győztes beállítottság.”

„Mindenki a fejlődésre összpontosít, arra, amiről tudjuk, hogy képesek vagyunk elérni. Nem hinném, hogy bármilyen hibánk is lett volna, csak építkezünk. Mindenki pozitív maradt a garázsban, mindenki végzi a feladatát, ahogyan tőle telik, és jelenleg csak ennyit kérhetünk, amíg nem érkeznek meg azok a fejlesztések, amikkel remélhetőleg már jobban benne leszünk a csatában.”

Az eredeti írást itt találja.

Hatvan év 60 debreceni dala 49. rész

Barba Negra nyár - idén is igazi nagyágyúk jönnek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek