MegMinden
2023-02-09

YurtazuhanY Galéria

(Facebook)

„Óh, mint ered nyúlványa az időnek,” Manifesztált művészek kiállítása

Hölgyek és Urak! A debreceni Lyuhász Lyácint BT. alkotóközösség végre elérkezettnek látta az időt arra, hogy páratlan kinccsel ajándékozza meg az arra érdemeseket és érdemteleneket egyaránt(ki-ki eldöntheti, hogy melyik csoportba sorolja önmagát).

A magának zenekarként észrevétlenül és sunyi módon világhírnevet szerző alakulat birtokában található ugyanis az a fantasztikus gyűjtemény, amely egy méltatlanul elfeledett művészettörténész bizonyos Dórai Buczy munkáit, feljegyzéseit, művészettörténeti ok-, és okozatnyomozati anyagait tartalmazza. Prof. Buczy életműve egészen új megvilágításba helyezi a különböző stílusok, izmusok létrejöttének és térhódításának folyamatait.

Olyan ez idáig aljas módon elhallgatott alkotókról és a nevükhöz kapcsolódó csoportosulásokról olvashatnak az alábbiakban, akik és amelyek alapvetően meghatározták a múlt század elején a művészet mindennapjait és jelentős hatással voltak az azt követő évtizedekben kialakuló irányzatokra. A Dórai-hagyaték ápolóiként a Lyuhász Lyácint BT. tagjai most akcióba lendülnek és a feledés homályába merült és onnan csak nehezen szabaduló festők, szobrászok és költők seregét megismertetik a világgal, átírva és sutba dobva az akadémikus művészettörténet dogmáit és hazugságait.

2023. FEBRUÁR 16., CSÜTÖRTÖK, 18:30

Incognito Club

Az eredeti írást itt találja.

A jó szó ereje – Élet a háború árnyékában

Műanyagzacskó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek