MegMinden
2023-01-07

Operációs rendszer

(penzcentrum.hu)

Fontos változást jelentett be a Microsoft.

Jövő héten kettőre szűkül a Microsoft által támogatott asztali operációs rendszerek száma, miután a Windows 7, 8 és 8.1 verziók támogatását is beszünteti a redmondi szoftvervállalat - írja a BGR alapján a HVG.

A Microsoft napokon belül (január 10-én) végleg „nyugdíjazza” három operációs rendszerét, a Windows 7-et és a Windows 8/8.1-et. Előbbinek ráadásul már a kiterjesztett támogatása ér véget. Mindez azzal jár, hogy jövő keddtől kezdődően a három rendszerhez a Microsoft nem szállít többé kritikus frissítéseket, valamint technikai támogatást sem.

A lap emlékeztet rá, hogy februárban a Googel Chrome böngésző utolsó, 109-es változata is kigördül majd Windows 7-re és 8/8.1-re, ezt követően több frissítésre nem számíthatnak majd a 2009-ben és 2012-ben (a 8.1 esetében 2013-ban) kiadott operációs rendszerek felhasználói. Vagyis hosszú távon biztonsági és kompatibilitási problémákkal is szembenézhet az, aki nem vált.

Emellett a Microsoft saját böngészője, az Edge is elbúcsúztatja az említett operációs rendszereket: szintén a 109-es verziószámú, várhatóan január 12-én érkező változat lesz a legutolsó a rendszerekre. Az egyetlen megoldás így az marad, hogy frissítsünk Windows 10-re vagy 11-re.

Az eredeti írást itt találja.

Treat Williams

Csepregi György

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek