MegMinden
2023-01-07

Hűség

(vezess.hu)

40 éve egy körforgalomban élnek, de nem hajlandóak elköltözni.

Amikor odaköltöztek, még nem ilyen volt a környék, de a változások után sem tágítottak.

1960-ban David John és Eirian Howatson beköltöztek a walesi Denbighshire-ben található kis otthonukba. Átlagos kertvárosi környék volt akkoriban a terület, ahol közös otthonukat megtalálták, semmi kirívó nem volt benne. Húsz év múlva azonban fenekestül felfordultak a dolgok: jöttek a hatóságok és elmondták, hogy házuk helyén egy körforgalom fog épülni.

A család azonban nem költözött, és mind a mai napig egy körforgalom belsejében élnek, immár negyven éve. A képeken persze látszik, hogy ez jóval nagyobb körforgalom, mint amilyenekkel Magyarországon is találkozni, de az állandó forgalom biztosan zavaró lehet.

Van persze pozitívum is ebben, állítja a pár már felnőtt gyermeke, Clwyd Howatson. “Nem kell aggódnunk a szomszédok miatt” – világított rá. “Azt mondanám, hogy olyan ez, mint bármelyik út mellett élni. Nem olyan rossz. Dupla üvegezésűek az ablakok, így a hang nem zavar minket. A forgalom pedig csak csúcsidőben sűrű, napi néhány alkalommal.”

Hétköznapi autósként furcsa lehet, hogy a körforgalom belsejében egy bejáróról becsatlakozhat valaki a forgalomba, de eddig ebből még nem volt baleset, állítják az ott élők. Szerintük az egyetlen nagy kihívást az jelenti, hogy amikor rendelnek valamit, a futárok sosem találják a házukat: egy irányítószámon osztoznak ugyanis a környékbeli lakókkal, és senki nem gondolná, hogy nem egy hagyományos utcai házat kell keresni, hanem a körforgalom közepét.

Ez még ebben a formában egészen elviselhetőnek tűnik ahhoz a helyzethez képest, amibe egy kínai család került korábban:

Az eredeti írást itt találja.

Szürke gém a Békás-tónál

Treat Williams

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek