MegMinden
2022-12-21

Palack

(forbes.hu)

Megújul a Coca-Cola üvege, év elején jön a változás.

Elválaszthatatlan, palackhoz rögzített kupakkal látja el üdítőitalait a Coca-Cola MagyarországAz új csomagolással 2023 elejétől találkozhatunk a boltokban.

A csomagolás egyben marad, így jelentősen csökkenhet az elveszített vagy eldobált, és ezáltal esetenként a természetbe kerülő kupakok mennyisége, közölte a cég csütörtökön a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A palackok és a kupakok kialakítása nem változik, de a kettőt egy műanyagszálból és egy gyűrűből álló kiegészítő köti össze. A kupakot eltekerés után hátra kell hajtani addig, amíg egy kis kattanást hallunk. Fogyasztás és a kupak visszazárása után az üres palackot a rögzített kupakkal együtt a szelektív hulladékgyűjtőbe lehet dobni. 

Az új kupakok bevezetése egy újabb lépés, aminek segítségével a vállalat

támogatja a csomagolási hulladék csökkentését, a körforgásos gazdaság elérését.

A műanyag kupakok és palackok együttes begyűjtését és újrahasznosítását célzó szabályozás továbbá összhangban van a vállalat csomagolásokra vonatkozó fenntarthatósági vállalásával. Ennek értelmében 2030-ra az italpalackok 100 százalékának megfelelő mennyiségű hulladék visszagyűjtéséhez fog hozzájárulni. 

Az új, rögzített kupakokkal ellátott termékek 2023 elejétől kerülnek az üzletek polcaira.

Nemrégiben interjút készített a Forbes.hu a The Coca-Cola Company magyarországi kommunikációs vezetőjével, akit a vállalatt környezetszennyezéséről és fenntarthatósági vállalásairól is kérdeztünk.

Az eredeti írást itt találja.

Viszlát 2022! Helló 2023!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek