MegMinden
2022-11-06

Autó

(totalcar.hu)

Olcsó gumi a prémium ellen: megéri a felár?

Olyan teszten vettem részt, amire ha tehetném, mindenkit elvinnék – főleg azokat, akik csak legyintenek, ha a gumik minősége kerül szóba. Ugyanolyan autókra szerelve próbálhattam ki egy olcsó és egy prémium gumigarnitúrát, méghozzá nem laboratóriumi, hanem valóságoshoz közeli, mégis biztonságos körülmények között. Bár nem gondoltam volna, de ez utóbbi szempont is kiemelt jelentőséget kapott a teszt során.

Ajjaj, ebből baj lesz! És tényleg, az előttem száguldó Golf GTI megriszálta a farát, majd egy elegáns piruettel lesiklott az aszfaltról és a pályát szegélyező fűben landolt. Még tapsoltam is volna a produkcióhoz, olyan szép volt, csakhogy a konvojban én voltam a következő, így inkább azzal voltam elfoglalva, hogy úgy lassítsak, hogy az utánam következő ne fúródjon a csomagtartómba. Szerencsére kissé lemaradt, és a közben ijedtemben bekapcsolt vészvillogó hatására nem is jött közelebb. A lesodródott kolléga összeszedte magát és az autót, szépen visszasorolt az aszfaltra és máris tovább folytattuk a körözést.

A nevezetes esemény a Continental próbapályáján, a Contidromon esett meg, ahová épp azért hívtak meg minket, hogy kipróbálhassuk, mi a különbség egy olcsó és egy drága, prémium gumiabroncs között. A dolgot nem bonyolították túl, nem szerveztek fékezési tesztet, sőt, a témában szokásosnak számító körpályás tesztet is kihagytuk, helyette egyszerűen nekieresztettek minket a kanyargós országutat imitáló pályájuknak. Annyiban nehezítették, illetve a különbségek kiderítésére könnyítették a helyzetet, hogy a rendesen érdes aszfaltszalagot folyamatosan és teljes hosszában locsolták, ami ugye csökkenti a tapadást.

Az eredeti írást itt találja.

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növényevők

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek