MegMinden
2022-10-15

A nők

(ferfiakklubja.hu)

A nők nem kidolgozott férfitestre, vagy sok számjegyű bankszámlára vágynak.

A nők egy megbízható férfira vágynak.  A megbízhatóság azt jelenti, hogy a férfi az, akinek mondja magát, és azt teszi, amit megígér. A megbízhatóság szavahihetőséget, hitelességet jelent, hogy valaki méltó a bizalomra, méltó a megbecsülésre. Semmi nem hódítja meg jobban a női szívet, mint látni, hogy a férfi, aki fontos nekünk, jó ember. Tesz mindezért, és igyekszik javítani korábbi hibáin, személyisége pozitív irányba változik. Képes a fejlődésre, figyelmesen jelen van, lát, megjegyez.  „A nők nem egy kidolgozott férfitestre vagy egy sok számjegyű bankszámlára vágynak, hanem egy megbízható férfira” – írja John Gottman párkapcsolati kutató és terapeuta. Miért pont erre vágynak a nők? A nő és gyerekeinek érzelmi és fizikai biztonsága egy igazán jelenlévő társ megbízhatóságán, felelősségérzetén múlott évezredekkel ezelőtt, és ez még ma is ugyanúgy fontos. Az apa nélküli generációk támogató, megfelelő minta és példa hiányában, érzelmi és gyakran fizikai nélkülözésben, sérülten nőnek fel, tehát az apák saját nemük képviselőjeként, komoly felelősséget hordoznak. Szerencsés az a férfi, aki olyan apaképpel tudott felnőni, aki képes volt megmutatni, hogyan is működik egy szeretetteljes férfi-nő kapcsolat. Aki tudatosan, vagy tudattalanul nap mint nap közvetítette, milyen is az, amikor egy férfi érzelmi biztonságot tud nyújtani, és megbecsüléssel, gondoskodással fordul a nő felé. A gondoskodás nem behódolás a nő igényeinek, nem a nő szolgálata, hanem éppen a szeretet, a ragaszkodás, az elköteleződés kinyilvánítása. Mert bármilyen hihetetlen, vannak még nők, akik nem tévesztik össze a férfigondoskodást egy támaszkodó, kihasználó párkapcsolattal. Akik egy szeretetkapcsolatban megtanultak adni, mert megértették, akkor mindketten ugyanannyit kapunk is. Olyan nők, akik az önbecsülésük, érzelmi, fizikai komfortjuk szinten tartását nem egy párkapcsolattól várják.

A legfontosabb dolog, amire egy érett, felnőtt nő vágyik a kapcsolatban, a megbízhatóság. A megbízható férfi pedig nem a milliárdos tőzsdecápa, hanem Férfi, akire számíthat, akire rábízhatja magát, akiben megbízhat, aki egyenességével, kitartásával, elkötelezettségével, felelősségvállalásával, tenni akarásával képes férfiként létezni mellette. A törekvő, felelősségteljes felnőtt férfi mellett fogjuk letenni a voksunkat, ilyen társra van szükségünk, – ezt jelenti a biztonság iránti vágyunk. Akire figyelnek, az biztonságban van, tudja, hogy ő fontos, szerethető, alkalmas, törődnek vele. A nő is úgy működik, hogy minden nap igényli a szeretet megnyilvánulásait, bizonyítékot kell kapnia arról, hogy vágyott és szeretve van. Ez egészen egyszerű: a férfi szívének királynője akar lenni. Figyelemre, minőségi időre, elismerésre, pozitív visszacsatolásra, bókra, testi és lelki kényeztetésre vágyik. Folyamatosan a vadászösztönt vágyja, hogy az imádott férfiban ne hunyjon ki a szenvedély, és hogy mindezt tetteken keresztül éreztesse.

Az érzelmi biztonság azt jelenti, hogy a társam megért, elfogad és érzelmileg támogat. Amikor bárki zaklatott, vagy kétségbeesett, fokozottabban vágyik arra, hogy érezze, nincs egyedül. A szerelem és a törődés legfontosabb bizonyítéka a nő számára ilyenkor a férfi odaforduló figyelme, érzelmi jelenléte. Az igazán erős férfi az, aki érzelmi biztonságot tud nyújtani. A megnyugvás érzése erős, mindennél erősebb, hogy együtt minden rendben van és rendben is lesz. Nőként elgyengülhetek, lehetek akár esendő is, és főként lehetek az, aki vagyok, bármi történjen, én biztonságban leszek az ő karjai között. Energiából töltődőm, hogy később legyen miből adnom, amikor neki van szüksége az én erőmre. Az érzelmi biztonság menedékében nem kell, hogy faggasson, vagy gondolatolvasó legyen, és nincs szükség „az ugye megmondtam” kezdetű, fölösleges megnyilvánulásokra sem. Egyoldalú, választ sem váró szónoklatra, dominanciát hangsúlyozó kioktatásra sincs szükség, sokkal inkább tisztázó beszélgetésekre, odaforduló, empatikus figyelemre, egymásra fordított minőségi időre. A kapcsolatunk sikeréért ketten vagyunk felelősek, a megromlásáért mindketten hibáztathatók vagyunk. Milyen ma is egy férfias férfi? Olyan, aki nem ígéretekkel, filléres, hamis felszínességgel akar meghódítani és megtartani, hanem azzal, hogy megbízható. A figyelmével, az őszinteségével és a hűségével, ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket ma a szeretetkapcsolatainkban adhatunk.

Király Eszter

Az eredeti írást itt találja.

Legendás zeneszerzőről emlékezik meg a zeneművészeti kar

Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek