MegMinden
2022-10-11

Transzgender

(mandiner.hu)

Nyomozás indult egy transzgender szervezet ellen Nagy-Britanniában

Kiskorúakon is végeznének visszafordíthatatlan orvosi beavatkozásokat egy oknyomozás szerint a Mermaids transzszervezetnél, ráadásul szülői beleegyezés nélkül, ezért eljárás indult ellenük.

Nyomozást indított a londoni kormány illetékes szerve, a Charity Commission a Mermaids nevű, gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó transzgender szervezet ellen – írja a BBC és más lapok. 

Az 1995 óta létező Mermaids 20 éves korig (nem afelett, az alatt!) foglalkozik „transznemű” gyermekekkel és fiatalokkal. A szervezet a szélsőséges gender-ideológia híve, ami szerint nemi identitásunk veleszületett, és a biológiai nem nem számít. A szervezet az ezredfordulótól kezdve lobbizott azért, hogy a „transz” gyermekeken kis koruktól fogva végezzenek beavatkozásokat. A Mermaids ügyvezető igazgatója, Susie Green kifejezetten azért lobbizott, hogy a nemi identitászavarban szenvedő (szerinte „transz”) gyermekek elsősorban ne mentális segítséget kapjanak (pszichológus, pszichiáter), hanem orvosi kezelést – azaz adjanak nekik pubertásblokkolót, hormonkezelést.

Ő maga saját gyermekét 2007-ben Bostonba vitte azért, hogy pubertásblokkolókkal kezeljék.

Sőt, a Mermaids a legrégebbi és legbefolyásosabb brit LMBTQ-szervezettel, a transzideológiát úgyszintén következetesen képviselő Stonewallal együtt bírósági eljárást indított, hogy elvetessék egy másik melegszervezet, az általuk transzfóbnak tartott LGB Alliance karitatív státuszát. Nagy-Britannia történetében ez az első eset, hogy egy karitatív szervezet el akarja vetetni egy másik karitatív szervezet eme státuszát.

2022 szeptemberében a The Telegraph oknyomozó riportban leplezte le a Mermaidsot, azzal vádolva a szervezetet, hogy szülői beleegyezés nélkül is vállal mell-eltávolítást kiskorú lányok számára. A lap egy munkatársa 14 éves lánynak (Kai) adta ki magát, és levélváltásba kezdett a Mermaids-zal. A Telegraph szerint a Mermaids nem akarta kivizsgálni „Kai” piszchológiai helyzetét, és arra sem kérte, hogy szerezzen szülői beleegyezést; „Kai” azt írta a szervezetnek, hogy szülei ellenségesek „transz” identitásával kapcsolatban.

A Charity Commission, a karitatív szervezetek kormányzati felügyelő szerve ezután indított nyomozást a Mermaids ellen.

Ráadásul ezt követően, most októberben lemondott a felügyelőbizottsági megbízatásáról Dr. Jacob Breslow, mivel kiderült, hogy 2011-ben, doktoranduszjelöltként a B4U-ACT nevű pedofilszervezet konferenciáján beszélt, és „kiskorúakhoz vonzódó” személyekként utalt a pedofilokra. A Mermaids az általa kiadott közleményben leszögezte, hogy a B4U-ACT és tevékenysége teljes ellentétben áll a saját álláspontjával.

Nemrég került a figyelem középpontjába az ezer szülő által beperelt Tavistock genderklinika is, amit végül be is zártak. 

Az eredeti írást itt találja.

Megemlékezés Klebelsberg Kunó szobránál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek