MegMinden
2022-09-01

Fogyi

(femina.hu)

10 kiló fogyás decemberig !

3 hónap alatt le lehet adni 10 kilót megfelelő étrend és rendszeres mozgás segítségével.

Decemberig megfelelő mintaétrend követésével és edzéstervvel akár 10 kilót is lehet adni. Szakértők szerint ideális esetben hetente fél - 1 kiló mínusz jelenti azt a fogyási ütemet, ami nem terheli meg a szervezetet, tehát nagyjából három hónap elegendő ahhoz, hogy sikerüljön a kitűzött cél.

A fogyókúra elején ez a folyamat kicsit gyorsabb ütemben zajlódhat, mivel ekkor a szervezet még a feleslegesen elraktározott víztől is megszabadul, és elkezdi felhasználni a szénhidráttartalékokat is. Amikor ez lezárul, akkor némi lassulás következik be a kilók szempontjából. De nem szabad túlvállalni magadat, ahogy megtorpanni sem akkor, amikor elkezd stagnálni a súly - ez teljesen normális folyamat, és rövid időn belül véget ér. 

10 kiló fogyás 3 hónap alatt

Az alaposan megtervezett étrend gyakori mozgással kombinálva meghozza az eredményét. Egy kiló zsír elégetéséhez nagyjából 7000 kalóriának kell hiányoznia. A kalóriadeficites állapotot pedig zsírégető mozgással és a testsúlyhoz, testmagassághoz, életkorhoz illő kalóriamennyiség bevitelével lehet elérni, de a fogyás sikeressége és üteme nagyban függ az adott személy bélflórájának összetételétől és az anyagcseréjétől is - ezért lehetséges, hogy míg egy diéta egyeseknél beválik, másoknál nem. Mindenesetre a szervezet nyugalmi állapotban is éget kalóriákat, ez a létfontosságú szervek működéséhez szükséges, aminek kiszámolásához ezt a képletet tudod segítségül hívni: ((testsúly x 10 + magasság centiméterben x 6,25) - életkor x 5) - 161 = napi kalóriaszükséglet

Az eredeti írást itt találja.

Kundrák Norbert kölcsönben folytatja

High-tech technológiák a kukorica-, napraforgó- és szójatermesztésben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek