MegMinden
2021-11-19

Luxus

(totalcar.hu)

Kivilágított hódfogakkal jön a BMW XM

A BMW egyelőre szoktat, de úgy néz ki, van is mihez: jön az XM, a sportos mega-SUV, amelyet első körben tanulmányautóként mutatnak meg.

Az előzetes fotón csak az látszik, hogy az eddigieknél is hatalmasabb kétrészes hűtőrácsot egy LED-csíkkal még ki is emelték, ha valaki esetleg nem látná a sötétben, hogy mivel is van dolga. A vesékre már egyáltalán nem emlékeztető osztott hűtőrácsnak ráadásul itt egy újabb változatát próbálják ki, ami lefelé erősebben keskenyedve még egy kicsit jobban emlékeztet rágcsáló-fogakra, mint eddig.

A BMW ezúttal olyan helyszínt választott a premierhez, ahol a konkurencia nem vonja el a figyelmet: az Art Basel nevű rendezvényen, a floridai Miami Beachen állítják ki először, december 2. és 4. között.

Úgy tűnik, ez a tanulmányautó már egy gyártás-közeli változat lesz a típusból, amely várhatóan egy igen erős hibrid hajtásrendszert kap. Állítólag a jól ismert 4,4 literes biturbó V8-ast használják majd itt is, de ennek a teljesítményéhez legalább 200 lóerőt adnak villanymotorokkal, így az összteljesítményt 750 lóerő környékére várhatjuk.

Egyelőre nem egészen világos, hogy az X8 vagy az XM nevet használják-e az új típusra – az is lehetséges, hogy mindkettőt – de az több mint valószínű, hogy 2022-ben piacra kerül a minden eddiginél drágább luxus-sport-SUV.

Az eredeti írást itt találja.

Gálakoncert

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek