MegMinden
2023-03-13

Mellesleg

(divany.hu)

A nagy mell optikailag kövérít?

Körülbelül húsz évvel ezelőtt volt szerencsém azzal a hölggyel találkozni, aki akkoriban a „Magyarország legnagyobb természetesen nagy mellű nője” megtisztelő címet viselhette. Egy étteremben voltunk, társasággal, és mivel nem rejtette véka alá (de még bő kardigánok alá sem) adottságait, megfigyelhettem, hogyan reagál a környezete nem mindennapi méreteire. Nos, a pincérek mindenhová néztek, csak a szemébe nem.

A nagy mell, azonkívül, hogy igencsak figyelemfelkeltő és ősidők óta a nőiesség szimbóluma (a nagy fenék mellett, gondoljunk csak a willendorfi vénuszra), sok kényelmetlenséget is okozhat. Kezdve azzal, hogy akinek kisebb kosárméret jutott, el sem tudja képzelni,

MILYEN ROSSZUL ÉRZI MAGÁT AZ EMBER LÁNYA, AMIKOR BEMEGY A SZÉP ÉS DIVATOS FEHÉRNEMŰKET ÁRUSÍTÓ ÜZLETBE, S MIVEL NEM TALÁLJA, AMIT KERES, MEGKÉRDEZI AZ ALKALMAZOTTAT, HOGY MIT TUD AJÁNLANI NAGYOBB MÉRETBEN.

A cérnavékony eladólány ilyenkor megvetően végigméri a gyanútlan kérdezőt, majd a száját kissé elhúzva feleli: „Ekkorát nem tartunk.” A botor vevőjelölt pedig kisomfordál, és megfogadja, hogy akkor teszi be a lábát az említett üzletbe legközelebb, ha piros hó esik. Összeállításunkban olyan nőket kérdeztünk testükhöz való viszonyáról és a nagy mellek okozta problémákról, akiket az átlagosnál nagyobb keblekkel áldott meg a természet.

D kosártól felfelé? Olyan nincs

A nagy mellhez sokszor szélesebb hát is társul, de tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy csak ez okozhat gondokat a melltartópiacon:

„Legrosszabb a pubertás alatt volt, amikor kábé két nap alatt nőtt ki. Nem úgy történt, hogy pár hónapig A kosaras melltartót hordtam, aztán B-st, aztán C-st, hanem rögtön kellett volna egy D-s, de a boltban csak nagymamás melltartót lehetett kapni C kosár felett, a kislányoknak a bralette-eket kellett eladniuk.”

„A 90-es és 2000-es években nem lehetett normális cicifixet kapni, olyat, ami merevítős vagy nem nagyidizájn. Aztán végül találtam egy mellkisebbítős-leszorítós modellt. Nagyon drága volt, nem is tudom, hogyan gazdálkodták ki a szüleim Borsodban.”

„Amikor egy fehérneműgyártó cégnél dolgoztam, és voltam külföldön tréningen, kiderült, hogy nekem 70F kosár kellene. Hahaha, na persze. Aztán megnézték a magyarországi táblázatokat, és maguk is látták, hogy Magyarországra a legtöbb modelljükből csak 75-ös körmérettől és csak D kosárig küldenek készletet. Ahhoz, hogy méretben megfelelő melltartót kapj, vagy nagy lakosságú országba kell születni, vagy meg kell állítanod a növekedést D kosárnál!”

Sportolás: rémálom

„Nagy didkókkal élni elég nagy kihívás: a tesióra és a futás rémálom volt. Az átöltözés és az óra utáni mosakodás is ciki, nem beszélve arról, hogy a többiek mindig nagyon gyorsan végeztek, nekem meg nagyobb felületet kellett csutakolni, majd újból valami rettenet cicifixbe préselődni. Szívből utáltam az egész tesi előtti és utáni procedúrát. Szerencsére nem kellett tornaruha a gimiben, hanem póló, de az alá, ha tudtam, dupla melltartót vettem fel. Zuhanyozni közös tusolóban soha nem mentem, se suliban, se sehol. Osztálykiránduláson is inkább egyedül, random időpontban.”

„Sportoláskor idegesít, hogy ugrál a mellem az edzésen, hiába van rajtam sportmelltartó. A két mell összeér, nagyon izzadok ott, kellemetlen. De mégsem nyúlhatok be a melltartómba a törülközőmmel egy csoportos edzés közben.”

„Az edző azt mondja, hogy akkor jó a tartásom, ha látom a csípőm, amikor lenézek. Na, én azt sose látom, csak ha előrehajolok.”

Rosszindulatú megjegyzések

Sok kamasz lánynak okoznak szégyent és évekre meghatározzák a testükhöz, nőiségükhöz való viszonyukat a rosszul elejtett megjegyzések vagy a kortársak csúfolódása:

Mivel nem öltöztem kirívóan, nem piszkáltak miatta tiniként. Bár akkoriban mindenki bő póló, farmer, sportcipő kombóban járt. Az egyik fiú egy ideig Bögyös Macának hívott, ez nagyon zavart.”

„15-16 éves lehettem. Az éves vizsgálaton, amikor félmeztelenül kellett sorakozni, majd egyesével bemenni hozzá, az iskolaorvos megjegyezte, hogy lóg a mellem, és megkérdezte, anyukámé is ilyen-e. Sose volt az a magazinba való kis hetyke cicim, de ezzel azonkívül, hogy zavarba hozott, még jól meg is szégyenített.”

„Bár sokszor dekoltáltan öltöztem, ez csak a kirakat volt. Nem bántam, ha megnéznek, de intimebb helyzetbe kerülve oda volt a magabiztosság: pasik előtt is szégyelltem sokáig, úgy kb. 35 éves koromig.

A nagy mell optikailag kövérít?

„Három gyerek után igencsak megviseltek, hiába veszek fel jó melltartót, akkor is előfordul, hogy azt látom a fotón, hogy az egyik lejjebb van, mint a másik, mert meglazult a melltartó pántja. Vagy nem jó helyen van egyik sem. Nekem ez igénytelen benyomást kelt, nagyon zavar. Szerintem öregít is.”

„Az állandó hátfájás, a vállba beépült gödör a melltartópánt nyomán és a kidörzsölt bőr a mell alatt!”

„Kövérebbnek látszom tőle, hiszen nagy vagyok fölül, bármennyit is fogyok. Már gondolkodtam rajta, hogy valahogy külön meg kellene mérni, hogy mennyi a súlyuk. Ha tudnám, vigasztalna, hogy az nem túlsúly.”

Aztán rájöttem, hogy nem a világvége ezzel élni, maximum macerás.”

 

Az eredeti írást itt találja.

Elfogadták az idei büdzsét

Az X Ambassadors új albumával koncertezik az Akvárium Klubban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek