Hello Lányok!
2023-06-28

Stílusosság vs. funkcionalitás a cipővásárlásban

Az egyik legnagyobb tévhit, ami jelentős mértékben megnehezítheti a vásárlás folyamatát, az a kétely, miszerint a stílusos megjelenés és a hatékonyság, praktikum között választani kell, mert hát az esélytelen, hogy mindez egyetlen modellben testesüljön meg. Ahogy utaltunk rá, ez nem más, mint egy megtermett hoax, azaz kacsa.

A valóságban épp a gyártók azok, akik évente új formatervezéssel rukkolnak elő, így áldozva a stílus oltárán, míg a funkcionális tulajdonságok vagy változatlanok maradnak, vagy tovább fejlődnek. De akkor mi az igazság? Vagy-vagy helyett is-is?

Így igaz! A stílusosság és a praktikum a sportcipők világában is összeforr. Az Adidas Terrex kiváló példa minderre. A modellekben ugyanis helyet kap a maradéktalan funkcionalitás, enélkül azért kicsit nehéz lenne a sportos élet, legyen szó túrázásról vagy éppen futásról. A biztonságos körülmények bebiztosítása a legfontosabb: jó tartás, minőségi, rugalmas talpkiképzés, csúszásmentesség. Ezeknek a jellemvonásoknak különösen nagy a szerepük terepen, az erdőben vagy mezőn, esetleg a hegyen. A terepviszonyok roppantul változatosak, és még két nap alatt is átalakulhat a kép, ezért mindig érdemes résen lenni, és valóban olyan cipőre támaszkodni, ami pontosan ezen kihívások teljesítésére jött létre.

Kosaras cipőt a mindennapokra?

A Jordan cipők világában több száz modell szerepel, közöttük megannyi, egyszerűnek mondható tornacipő. A funkcionalitás nagyjából a nyolcvanas évektől megkérdőjelezhetetlen, hiszen Michael Jordan nem véletlenül adta a nevét, ehhez a lábbelihez. Viszont, ami az esetében óriási előny, hogy nemcsak a kosárpályákon teljesíthet jól, hanem a mindennapokban is, mindezt olyan egyedi, ezer közül is felismerhető formavilággal, ami bizony kitűnik a tömegből.

Póló járta ki a cipők útját?

Valahogy úgy. Az Under Armour dimenziójában pontosan ez történt. Minden egy hasznavehetetlen pólóval kezdődött, ami ráébresztette a márka atyját arra, hogy valami változtatás kell, olyan sportruházat például, ami bírja a gyűrődést, elvezeti az izzadságot, és úgy általában élmény a viselése. Mára meg már túl a pólókon nem mindennapi cipőket is gyárt a cég a maximális stílusosság és helytállás jegyében.

Fotó: Freepik

Ötszáz négyzetméteres ledfal a Balaton Sound nagyszínpadán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek