Hajdú-Bihar
2023-12-12

Egy elvesztett telefont vett magához a vádlott

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elvette és megtartotta a sértett által az utcán elhagyott mobiltelefont.

A vádirat szerint 2023. november 10-én 9 óra 15 perc körüli időpontban a sértett Hajdúnánáson az utcán elhagyta a tulajdonában lévő, 60.000 forint értékű mobiltelefont.

Ezt követően röviddel az érintett utcán haladt gyalogosan a vádlott és észrevette a földön lévő készüléket. Azt magához vette, a lakására hazavitte, a telefont nem adta le az illetékes hatóságnál, hanem azt rendszeresen használta.

A vádlott a sértettnek 60.000 forint kárt okozott, amely a Hajdúnánási Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás keretében, a lefoglalást követően teljes egészében megtérült.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

A BM ismét kikéri a szülők és a pedagógusok véleményét

Kétmillió forintos támogatás a sürgősségi orvostan fejlesztésére

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek