Hajdú-Bihar
2023-10-19

Munkaadója gépkocsiját használta engedély nélkül a vádlott

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki engedély nélkül ittasan közlekedett az autóval és abban kárt okozott.

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 31. napján a délutáni órákban a munkaadója engedélyével hazavitte a személygépkocsit a lakóhelyére azért, hogy azt kitakarítsa.

A fiatal férfi az este folyamán alkoholt fogyasztott, majd 22 óra körüli időben a munkáltatója engedélye nélkül használta az autót, azzal közlekedett, majd Újtikos felől Tiszagyulaháza irányába haladva ittassága és figyelmetlensége folytán az útról lesodródott és a vízelvezető árokba csapódott.

A gépjárműben jelentősebb anyagi kár keletkezett, illetve a vádlott megsérült.

A cselekményt követően a férfival szemben végrehajtott rendőri intézkedés során megállapították, hogy az elkövető ittas állapotban vezette a személygépkocsit.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Igy streamingelünk

Áthelyezték a Sámsoni út megállóhelyet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek