Hajdú-Bihar
2023-09-22

18. Hadházi Káposztás Napok

Szeptember 23-24-én újra megrendezik a Hadházi Káposztás Napokat. A Hajdú-Bihar Vármegye egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának célja, továbbra is az, hogy Hajdúhadház megtartsa a régi időkre visszanyúló, káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait, hogy átörökítse azt a fiatalabb generáció számára. A fesztivál középpontjában a gasztronómiai és kulturális események állnak, s igazi kulináris élményt jelentenek a különleges káposztás ételek.

A kétnapos programsorozat felhőtlen kikapcsolódást tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A szombat délelőtti programsorozat az egészségmegőrzésről szól, mely a káposztás futással indul a Bocskai térről. De napközben lesz kosárlabda, futball, íjászat, boksz bemutató, Tai Chi és Wing Chun Taoista harcművészeti bemutató és alakreform edzés Schobert Larával. A kisebbek kipróbálhatják a kismotoros akadálypályát, de lesz lufihajtogató bohóc, gyöngy arcfestés, valamint tuning autó kiállítás is. A délutáni programsorozat a Hadházi Szabadtérin folytatódik, ahol a bulit és a jó hangulatot Dj Tomtonio, Dj Lovas, Dj Zales, Sterbinszky x Mynea, Regán Lili és a New Level Empire biztosítja majd.

Vasárnap a káposzta, a gasztronómia és a kulináris ízvilágok színes tárháza kerül középpontba. A Hadházi lapos káposzta ezernyiféleképpen felhasználható, s mind amellett, hogy egészséges, tele van vitaminokkal, ráadásul finom is. A profi és amatőr szakácsok három kategóriában (leves, főétel, egyéb káposztaságok) díjaztathatják a torzsás zöldségből készített színes, ötletes, ízvilágban gazdag ételeiket, s mellette a legszebb főzősátor sátordekorációkat is értékelni fogja a zsűri. A torzsás zöldségből készült finomságok mellett hagyományőrző, színes programok fogják szórakoztatni a közönséget. Fellép a Hajdúhadházi Népdalkör és a Süveg Citerakör, a Hajdúhadházi, a Hajdúsámsoni és az Újfehértói Mazsorett Együttes az Újfehértói Fúvószenekar kíséretében, a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár Helyőrségi Zenekara, Tordai Zoltán és zenekara, a Debrecen Freestyle Dance Club, Csonka András, a Debreceni Hajdú Néptánc Együttes és a Bakos zenekar, valamint a Balkan Fanatik.

Mindenkit szeretettel vár Hajdúhadház Város Önkormányzata és a Káposztás Napok műsorvezetői: Lázár Chef, Molnár Csilla és Csonka András!

További információk:

http://www.hajduhadhaz.hu

https://www.facebook.com/hajduhadhaz/

A 18. Hadházi Káposztás Napokról Gábor-Vígh Vanda,  Asztalos Péterrel, Hajdúhadház alpolgármesterével beszélgetett. 

https://soundcloud.com/fm90campus/hadhazi-kaposztas-napok-2023

Újabb informatikai fejlesztések a DE-n

Kossa György

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek