Hajdú-Bihar
2023-08-31

Műszaki feladatok vártak a tűzoltókra kedden

Hosszúpályiban, Hajdúböszörményben, Nyíradonyban, Nyírmártonfalván volt dolga az egységeknek.

Szabadtéri tűz volt kedden délelőtt Hosszúpályiban, a Nyár utcában. Hatszáz négyzetméteren égett a gaz, melyet a debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók oltottak el egy-egy vízsugárral.

Száz négyzetméteren égett a gaz Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lángokat az ott lévők megfékezték, a tűzoltók az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral.

A keddi vihar Nyírmártonfalván csapott le a legerősebben a vármegyében. Hat fa dőlt ki a Sövénykúti úton. Egy fa egy autóra is ráborult. Egy másik fa, egy tíz méteres fenyő pedig lakóházra és elektromos vezetékre dőlt. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. Befolyt a csapadék egy családi ház pincéjébe szintén Nyírmártonfalván, a Deák Ferenc utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik szivattyúval távolították el a vizet. A szél megbontotta egy lakóház tetejét az Acsádi úton és szintén ott egy fa ágai lehasadtak a villanyvezetékre, azt is eltávolították a tűzoltók létra segítségével. A Bethlen utcában egy családi ház kéményét bontotta meg a szél, a Mihálydi úton pedig egy családi ház tetejét bontotta meg a vihar. A nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal dolgoztak. A Kossuth utcában két háznál is szükség volt a tűzoltókra. Mind a két helyen a tetőben tett kárt a viharos szél, a cserepeket bontotta meg, melyeket visszahelyeztek az egységek. Végül még a Kökényes tanyán avatkoztak be a tűzoltók. Egy tizenkét méter magas fa dőlt az úttestre és vezetékre. Az egység motoros láncfűrésszel távolította el a fát, így a vezeték visszahúzódott a helyére. A településen részleges áramkimaradás is volt.

Nyíradonyban, a Vörösmarty utcában is műszaki mentés volt. A szakolyi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók a húsz méteres fát, amely az útra dőlt kivágták. 

Egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt Debrecenben, a Vas Gereben utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át távolították el a fát.

Késő este két autó ütközött össze a debreceni Vágóhíd utcában. A debreceni tűzoltók a járműveket átvizsgálták és áramtalanították azokat.

Eurojackpot Szuperkoncert Budapesten - ők lesznek a fellépők

Megjelentek az új pedagógus életpálya törvény rendeletei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek