Hajdú-Bihar
2023-05-25

Közös program a fiatalok közötti határokon átnyúló együttműködésért

Május 18-án projektzáró konferenciával zárult a ROHU-319 4 YOUTH - Közös program a fiatalok közötti határokon átnyúló együttműködésért elnevezésű projekt. A határon átívelő programban három település működött együtt Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzata, Hegyközcsatár Község Önkormányzata és a vezető kedvezményezett: Hegyközpályi Község Önkormányzata.

A projekt fő célja a fenntartható, határokon átnyúló hatékonyabb intézményi együttműködés elősegítése volt. A 3 szervezet közösen dolgozottegy cél elérése érdekében: az intézményi kapacitások megerősítése által magasabb színvonalú szolgáltatások biztosítása az állampolgárok számára.

A projekt teljes költségvetése 173 500,00 euró volt, amelyből 147 475,00 euró volt az ERFA támogatás.

A projekt keretében a következő tevékenységek valósultak meg:

• tapasztalatcserére irányuló 3 tanulmányút és egy online találkozó;

• a projektet népszerűsítő nyitó- észáró konferencia;

• közös hálózat létrehozása a közigazgatás területén bevált jó gyakorlatok megosztására;

A projekt keretében Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzata, két darab 8+1 fős kisbusz beszerzését valósította meg. A gépjárművek szállítóját közbeszerzési eljárás során választotta ki az Önkormányzat.A projektzáró konferenciája 2023. május 18-án került megrendezésre a Hosszúpályi Bormúzeumban, ahol a partnertelepülések képviselői értékelték a projekt időszakát, jó gyakorlatokat mutattak be és a következő pályázati ciklus lehetőségeiről, a partnerség folytatásáról egyeztettek.

A szülésről első kézből - nyílt nap a kismamáknak

Polányi-díjat nyert a Kémiai Intézet kutatója

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek