Hajdú-Bihar
2023-04-11

Bárddal rongálta meg dühében a telefonfülkét – rendőrségi fotókkal

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki mérgében nekiesett egy telefonfülkének.

A vádirat szerint az elkövető 2022. december 1-én este a tiszagyulaházi otthonából kerékpárral a település központjába ment. A férfi a sérelmére korábban elkövetett lopások miatti dühében elhatározta, hogy a faluban tönkretesz néhány távközlési berendezést, így otthonról magával vitt egy machetét és egy húsvágó bárdot.

A vádlott ezt követően betörte egy telefonfülke ajtajának üvegét, majd egy közelben lévő távközlési szerelvénydobozra is többször ráütött. Cselekményével a szolgáltató sértettnek 11.000 forint kárt okozott, ami nem térült meg. A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A nyomozást végző hajdúnánási rendőrök az emberi élet kioltására is alkalmas eszközöket lefoglalták.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, a machetét és a bárdot pedig kobozza el.

 

 

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek