Hajdú-Bihar
2021-05-25

Kémprogrammal figyelte és zaklatta volt élettársát egy féltékeny férfi

A férfi többször halálosan meg is fenyegette a nőt.

Kémprogramokat telepített volt élettársa informatikai eszközeire az a férfi, akivel szemben vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség. A vádlott és a sértett négy éven keresztül élettársi kapcsolatban élt, ami 2019 márciusában megszakadt. Mielőtt a nő elköltözött, a vádlott kémprogramokat telepített a sértett informatikai eszközeire, hogy a személyes adatait, üzeneteit, felhasználó neveit és jelszavait megtudja és azokat lementette.

A férfi emellett 2019 áprilisa és júliusa között 457 alkalommal kereste a nőt mobiltelefonon és e-mailben, néhány üzenetében pedig halálosan megfenyegette volt partnerét. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a férfi távoltartás kényszerintézkedés hatálya alatt állt.

A vádlott a fentieken túlmenően a sértettről korábban készített bizalmas fényképfelvételeket feltöltötte különböző internetes oldalakra, valamint a kémprogramok által megszerzett jelszavak alapján zárolta a nő mobiltelefonját, megváltoztatta a közösségi oldalakon létrehozott profiljait, ahová a sértettről korábban készített bizalmas fényképfelvételeket töltött fel azért, hogy lejárassa. A vádlott a volt élettársa új barátjának e-mail fiókjába és közösségi profiljába is belépett, valamint a férfi nevében párkereső hirdetést adott fel. A vádlott ezen cselekményei miatt a nőnek munkahelyet is kellett váltania.

Az ügyészség tiltott adatszerzés, zaklatás, információs rendszer megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, a vádiratban pedig a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Fotó: pixabay.com

Saját csapattársa szerelte gólhelyzetben.

Gálfi Dalma kiesett a selejtezőben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek