Hajdú-Bihar
2022-06-15

Erőszakba torkollot a közlekedési konfliktus

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki dühében beütötte egy személygépkocsi ablaküvegét és összetörte a visszapillantó tükör üvegét.

2021. október 16-án a délelőtti órákban a vádlott az édesanyja által vezetett személygépkocsiban utasként tartózkodott, Vámospércsen közlekedtek és egy olyan útkereszteződéshez érkeztek, ahol az útfelbontás miatt az úttest jelentősen leszűkült, a járművek feltorlódtak mindkét irányból.

 

Emiatt a vádlott édesanyja és egy szemből érkező jármű vezetője között közlekedési konfliktus, hangos szóváltás alakult ki. A másik jármű vezetője közölte, hogy nem tud semmilyen irányba kitérni az adott helyzetéből, ezért a vádlott édesanyja arra kényszerült, hogy szándéka ellenére egy másik utcára lekanyarodjon. A lekanyarodást követően a feldühödött vádlott kiszállt a személygépkocsiból, odaszaladt a konfliktusban érintett másik járműhöz és dühében megütötte a jobb oldali visszapillantó tükröt, majd a jobb oldali ablaküveget, amelyek ennek következtében betörtek. A dühös férfi cselekménye következtében a személygépkocsiban 48.000 forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek