Hajdú-Bihar
2022-04-12

Megkezdődhetnek a fejlesztések Hajdú-Biharban

A megyei önkormányzat több mint 116 milliárd forintos keretéből 43-at Debrecen használhat fel, 73-at pedig a többi hajdú-bihari település.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) jelezte:hogy az élhető települések programrészhez kötődően 78 kérelmet nyújtottak be 21,8 milliárd forint támogatási igénnyel, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 51 pályázó több mint 7 milliárd forint támogatást igényelt. A harmadik, gyermeknevelést támogató humáninfrastruktúra-fejlesztési pályázatra 17 támogatási kérelem érkezett, 3 milliárd forintra.

Pajna Zoltán közlése szerint a pályázatok elbírálása folyamatos, eddig a három területen 46 pályázati döntés született, 7 milliárd forint kifizetéséről. A TOP Plusz kiemelt kezdeményezettje a Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktum 5,546 milliárd forint összeggel.
    

A program kiemelt célja - mondta -, hogy folytatódjon a megye munkaerőpiacán a munkahelyteremtést célzó intézkedések koordinációja a foglalkoztatás ösztönzéséért, az inaktív dolgozók eléréséért.
Ugyancsak kiemelt célként említette a megyei közgyűlés elnöke a négyszámjegyű utak fejlesztése Hajdú-Biharban: a programban kilenc útszakasz felújítása kezdődik meg az idén csaknem 8,5 milliárd forintos pályázati forrásból.
 

Velünk élő opera Balczó Péterrel, Kriszta Kingával és Kuczmog Klaudiával

Bognár István

MTI

Szerző
Hasonló cikkek