Hajdú-Bihar
2022-03-16

Vádemelés a rendszámokkal trükköző román férfi ellen

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az államhatárt hamis rendszámmal felszerelt járművel próbálta átlépni.

A román állampolgárságú vádlott 2021 szeptember 1-jén a hajnali órákban az általa vezetett, belga honosságú járművel a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen határátlépésre jelentkezett Románia irányába.

A határellenőrzés során észlelték, hogy a jármű első és hátsó rendszámtáblái különböznek és  azok egyike sem tartozott a járműhöz. Az eljárás során megállapították, hogy a felszerelt táblák nem belga szabvány szerinti rendszámok, hanem teljes utánzatok.

A vádlott által vezetett jármű forgalmi engedélyében szereplő rendszámot 2020 márciusában véglegesen kivonták a forgalomból Belgiumban, az eredeti rendszámtáblákat pedig az ellenőrzés során a kisteherautó csomagtartójában megtalálták.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a hamisított rendszámokat pedig kobozza el.

 

Fotó: police.hu 

Nagy mennyiségű, illegális dohányt tárolt az udvarán egy mikepércsi férfi

Ligakupa-mérkőzést vív ma csapatunk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek