Hajdú-Bihar
2021-08-24

Hétfőn darura is szüksége volt a Katasztrófavédelemnek

Több faág miatt riasztották a tűzoltókat hétfőn. Vonultak Berettyóújfaluba, Sárándra és Debrecenbe is.

Lehasadt faágak miatt riasztották Berettyóújfaluba, a Széchenyi utcába a város hivatásos tűzoltóit. Egy platánfa több ága is veszélyeztette a járókelőket, ezért az ágakat a tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.

 

Sárándon, a Kölcsey Ferenc utcában is leszakadt faágakhoz vonultak a debreceni tűzoltók, a gyalogos forgalmat veszélyeztették az ágak. Kihúzós létrán keresztül dolgoztak az egységek.

 

Hétfő délben Berettyóújfalu és Zsáka között háromszáz négyzetméteren égett az avar és a gaz. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Debrecenben, a Vámospércsi úton egy hét méteres fa hasadt meg, amely a vasúti és közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be. Avar és fa kerítés égett Püspökladányban, a Kőrösi Csoma utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték oltották el a tüzet.

 

Hétfő délután a debreceni daru is riasztást kapott, a debreceni Hadházi útra vonult. Egy parkoló kamionra szakadt egy tizenöt méteres fa egyik ága. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a daru segítségével leemelték az ágat. A teherautó így kiszabadult, majd az egység az ágat összevágta, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. 

 

Húsz négyzetméteres területen csirke trágya égett Balmazújvároson, a Nagyháti bekötőút mellett. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

 

 

 

Fotó: Debreceni HTP

Egyetemi polgárokat tüntettek ki

Nagy port kavarnak a Keleti pályaudvaron

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek