Gazdaság
2021-11-03

Rengeteg pénzt kap a magyar vidék

7 év, 1800 milliárd forint.

A következő 7 évben összesen 1800 milliárd forintos forrás jut a vidéki Magyarország fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A TOP Plusz programmal kapcsolatos stratégiai együttműködési megállapodást kedden írta alá Varga Mihály pénzügyminiszter és Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A kiemelt területek közé tartozik a következő években a helyi gazdaság, és turizmus, a szociális egészségügy és gyermeknevelést támogató intézmények, a bel- és külterületi utak, valamint a megyei foglalkoztatás és gazdaságfejlesztés. Az első pályázati felhívások összesen több, mint 636 milliárd forint értékben már megjelentek. Ezek a 4-es és 5-ös út fejlesztését, települések infrastruktúra fejlesztését, fenntartható városfejlesztést, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését, valamint foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködések létrehozását célozzák.

Az együttműködési megállapodás aláírásán Pajna Zoltán, aki egyben a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is elmondta, hogy 2014 és 2020 között 1240 milliárd forinttal indult a program, a 2021-27-es időszakban pedig az 1800 milliárd forint 50 százalékos emelkedést jelent, a cél pedig hogy ezt a forrást 100 százalékban fel is használják a települések.

Fotó: hbmo.hu

Rossz hírek olvashatók ki a debreceni szennyvízadatokból

Gördeszkával ütötte egymást a két asszony

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek