Gazdaság
2021-03-04

Ők a legbefolyásosabb magyar nők

Idén is elkészítette a Forbes magazin a legbefolyásosabb magyar nők listáját.

Fokozatosan és alaposan alakul át az itthon élő befolyásos magyar nők listája, ahogy az évek során erősödik egy tendencia Magyarországon: egyre inkább az érvényesül, aki közel van az államhoz. -írja a magazin a lista bevezetőjében. Üdítő és ritka színfolt, aki saját vállalkozással és egyéb szakmai-társadalmi tisztségei által jut kapcsolatokhoz és hatalomhoz. A Forbes kihangsúlyozta, hogy elemezve a listákat továbbra is nehéz kijelenti, ki itthon egy személyben a legeslegbefolyásosabb, ki az, aki igazán megérdemli a második és a harmadik helyet. Annyi biztos: aki itt van, az számít.

A listát kategóriákra bontották, így az üzlet kategória élén a 2020-ban is első helyezett Hegedüs Éva áll aki a Gránit Bank, többségi tulajdonos, elnök-vezérigazgatója. A Gránit Bank mérlegfőösszege 398 milliárd, alkalmazottainak száma 162 fő.

A média kategóriában sem történt nagy változás, legalábbis ami az első helyet illeti, idén is Vidus Gabriella az RTL Magyarország vezérigazgatója végzett az élen. Az elmúlt évben az RTL Klub főműsoridőben stabilan vezetett a 18–49-es korosztály körében, az év 245 napján nyerte meg a nézettségi versenyt ebben a sávban, olyan adásokkal mint az Álarcos énekes, a Konyhafőnök vagy a Drága örökösök.

A közéleti kategória első helyén továbbra is Novák Katalin családügyi tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője áll. A Forbes jellemzése szerint Novák Katalint pozíciójától függetlenül is kormányfőhöz legközelebb álló miniszternek tartják. Portfóliója az új csokkal és lakásfelújítási kedvezményekkel, vagy éppen a 25 év alattiak szja-mentességével a költségvetésből egyre nagyobb szeletet hasít ki. Közben sűrű és megosztó közösségi médiás jelenlétével, konzervatív üzeneteivel egyre jobban befolyásolja a közéleti vitákat is.

Végül nézzük az utolsó kategóriát, ahol történt némi helycsere. A kultúra legbefolyásosabb nője ezúttal Spengler Katalin Műgyűjtő, a Tate Modern és a Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja, a Magyar Nemzeti Bank műtárgyvásárlási tanácsadója lett. Spengler Katalin, Kolosi Beátát a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatóját előzte meg. A Tate Modern és a Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagjaként segíti a magyar képzőművészek nemzetközi érvényesülését. Előkészítő munkája hozzájárult a Tate-ben rendezett Maurer Dóra-kiállítás létrejöttéhez, a Pompidou gyűjteményébe pedig részben általa kerül be idén egy Keserü Ilona-mű. Az MNB egyik kortárs műtárgyvásárlási tanácsadója, a Nemzeti Bank több mint 700 művet vett a szakértők javaslatai alapján. -írta róla a Forbes magazin.

A teljes lista a márciusi Forbesban olvasható, illetve online is megtekinthető ITT.

Fotók: Forbes.hu (b.-j.: Hegedüs Éva, Vidus Gabriella, Novák Katalin, Spengler Katalin)

 

Leleményes újdonsággal védik a madarakat

Az Egyesült Államok elítélte a tüntetőkkel szembeni erőszakot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek