Gazdaság
2021-02-21

Úttörő együttműködési megállapodás született

A magyarországi kereskedelmi és iparkamarák között egyedüliként a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara írt alá együttműködési megállapodást az üzbegisztáni Karakalpaksztáni Regionális Kereskedelmi és Iparkamarával.

A megállapodás célja a kereskedelem fejlesztése, a gazdasági és befektetési együttműködések elősegítése, a Magyarország és Üzbegisztán közötti kereskedelmi forgalom növelése, valamint kölcsönösen kedvező gazdasági feltételek kialakítása a két ország üzleti közössége között.

Az együttműködés kiterjed az üzleti partner keresés elősegítésére, konferenciák, üzleti kerekasztal-beszélgetések szervezésére, a két ország áru- és szolgáltatási piacának helyzetére vonatkozó információ cserére, valamint közös projektek indítására – többek között – a turizmus, a kereskedelem és befektetések, a mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozás, az egészségügy, a zöld gazdaságra való áttérés, valamint a digitális technológia terén. A két ország közötti együttműködés erősítése azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert Közép-Ázsia a válság után a világ legjobban fejlődő térségeinek egyike lehet. A hazai vállalkozások számára fontos, hogy a lehető leghatékonyabban kiaknázzák az ebben rejlő lehetőséget, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a piaci szereplőket a közép-ázsiai piacon való megjelenésben.

Az együttműködési megállapodást a Karakalpaksztáni Regionális Kereskedelmi és Iparkamara vezetője Joldasov Damir Rauajovich, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dr. Skultéti Éva főtitkár írta alá.

Fotó: hbkik.hu

Paralimpia - Jelentősen emelkedik a magyar érmesek és helyezettek állami jutalma

Szegedi sziporkázás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek