Egyetem Tér
2024-02-06

Segítség a munkavállalóknak

Konzultációs lehetőséget kínál a tartós betegséggel élő vagy hosszabb idejű betegségből visszatérő munkatársai számára a Debreceni Egyetem Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja, amely a kedvezményekről és juttatásokról is részletes tájékoztatást ad az érintettek számára.

A Debreceni Egyetem (DE) azoknak a munkavállalóinak, akik egészségkárosodásának mértéke elérte vagy meghaladta a 40 százalékot, megemelte az egyszeri támogatás összegének mértékét 100 ezer forintról 150 ezer forintra és emellett 5 nap pótszabadságot is biztosít.

Változott a személyi adókedvezményre jogosultság is, amelynek havi összege 13 ezer forintra emelkedett.

Az egyetemen 2017-ben kezdte meg működését a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja azzal a céllal, hogy támogassa az elhelyezkedést és egyben – pályázati források igénybevételével – anyagi segítséget is nyújtson a tartós betegséggel élő vagy hosszabb idejű betegségből visszatérő dolgozóknak.

- A központ dolgozói személyre szabva tudnak tájékoztatást adni valamennyi támogatási lehetőségről, hiszen mottónk: akit megillet bármelyik kedvezmény, az kapja is meg – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kövér Tamás, a DE Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjának vezetője.

A központ személyesen az egyetem Tisza István Kollégiumának földszintjén (Debrecen, Egyetem sugárút 13.) kereshető fel, és tájékoztatás kérhető email-ben vagy telefonon is Kövér Tamás központvezetőtől (telefon: 73573, email: kover.tamas@fin.unideb.hu), vagy Bodnár Istvánné rehabilitációs foglalkoztatási referenstől (telefon: 73574, email: bodnar.istvanne@unideb.hu).

Az intézmény megváltozott munkaképességű (mmk-s) emberekkel kapcsolatos programját kormányzati szinten is elismerik, ezért került be a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által megvalósított projekt megváltozott munkaképességű emberek támogatásával kapcsolatos zárókampányfilmébe, amely az együtfejlődünk.hu oldalon érhető el.

A DE az EFOP-1.1.1-15-2015-00001 azonosító számú projekten keresztül 107 mmk-s személlyel kötött munkaszerződést.

A film röviden bemutatja az egyetem mmk-s munkavállalókkal kapcsolatos munkáját és a DE Kancellária egyik szervezeti egységét, a Biztonsági Főigazgatóságot, ahol jelenleg is négy megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak.

Bővebb információ a központ tevékenységéről és eredményeiről a https://szervezetek.unideb.hu/hirek-munkalehetosegek honlapon olvasható.

Az elmúlt hat év munkájának sikerességét mutatja, hogy a Debreceni Egyetem polgárainak ezen a területen nyújtott szolgáltatás bekerült az értékvagy.hu oldal Jó gyakorlati példatárába (https://ertekvagy.hu/-/debreceni-egyetem), valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jó gyakorlatok példatárába is (https://szgyf.gov.hu/phocadownload/foglalkozasi_rehabilitacios_informaciok/Foglalkoztatasi_Jo_Gyakorlatok_Katalogusa_EFOP111_SZGYF_2020.pdf).

A központ munkájának elismeréseképpen számos előadás-meghívást kaptak munkájuk bemutatására:

Budapesten munkabiztonsági szakemberek részére megszervezett szakmai klub konferencián:

Budapest Fővárosi Kormányhivatal Rehabilitációs Főosztálya felkérésére a Foglalkozási Rehabilitációs Szakértői Névjegyzéken szereplő szakértők részére szervezett online továbbképzésen.

Sajtóközpont – BZs

Fodor Antal: Remélhetőleg egy új fejezet kezdődik

Megtalálták az eltűnt 88 éves nőt

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek