Egyetem Tér
2024-02-05

Végzős hallgatóit ünnepelte az Informatikai Kar

Frissen végzett informatikai szakemberek kapták meg diplomájukat az Informatikai Kar oklevélátadó ünnepségén. A Debreceni Egyetem Díszudvarán tartott ceremónián mintegy kétszáz, nappali és levelező tagozaton végzett hallgató kapta meg a diplomáját.

Téli diplomaosztó ünnepségen köszöntötték pénteken a végzős hallgatókat a Debreceni Egyetem, valamint az Informatikai Kar vezetői. Hajdu András dékán beszédében kiemelte: a végzősök a diplomájuknak és tudásuknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy szakértelmükkel az élet minden területén megállják a helyüket.

- A megszerzett informatikai tudás, a szakterületre irányuló kiemelt figyelem és az elvárások miatt a most végzett szakemberek felelőssége óriási, mivel az informatikára több más terület is igényt tart. Az informatika interdiszciplináris jelentősége hatalmas távlatokat nyit arra, hogy más szakterületekbe is bepillantást nyerhessenek a fiatal szakemberek. A mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően az informatika folyamatos változásokon megy át, a mélytanulás, a gépi tanulás, a robotika és a neurális hálózatok terén elért eredmények hatalmas hatást gyakorolnak a technológiára és a társadalom minden területére. Mindez megkerülhetetlen innovációkat kínál az egészségügyben, a közlekedésben, az üzleti folyamatokban, a környezetvédelemben. Az adatvédelem, az adathasználat és az etikai kérdések is egyre nagyobb szerepet kapnak, az intelligens rendszerek használata új kihívásokkal, felelősséggel jár, az informatikusoknak ezért részt kell venniük a társadalmi párbeszédekben. Az Informatikai Kar lépést tart a változásokkal, és arra törekszik, hogy a hallgatók naprakész tudást kapjanak, korszerű infrastruktúrával, tananyagokkal segítse a leendő szakemberek fejlődését – hangsúlyozta a kari vezető.

Nappali tagozaton 160, levelező tagozaton pedig 24 hallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át diplomáját gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, business informatik engineer, computer scientist, computer science engineer, informatika tanár-matematika tanár, angol-magyar informatikai szakfordító képzésekben. 

A diplomák átadása és a hallgatói eskütétel után az Informatikai Kar, valamint a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata kitüntetésekkel ismerte el az IK kiváló hallgatóit. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét Kovács Olivér István gazdaságinformatikus, korábbi IK HÖK képviselő és Olik Roland mérnökinformatikus, a Campus Hotel Kollégiumi Kulturális Bizottsági tagja vehette át Ispály Mártontól, a kar dékánhelyettesétől. 

Átadták az Informatikai Kar Hallgatói Emlékérme kitüntetést, melyet ezúttal Vasváry Gábor okleveles mérnökinformatikus kapott meg. A színvonalas tanulmányi eredmény és az aktív közéleti tevékenység elismeréseként az Informatikai Kar Dékánjának Dicsérete kitüntetésben és pénzjutalomban részesült Jaquad Dorra business informatics, Czier Norbert mérnökinformatikus és Zelei Péter mérnökinformatikus. A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában való részvételért elismerő oklevelet kapott Horváth Norbert mérnökinformatikus, Nagy Csaba Norbert mérnökinformatikus, Róth Arnold mérnökinformatikus, Sajó Balázs mérnökinformatikus, valamint Vasváry Gábor okleveles mérnökinformatikus. A Hajós György Adattudományi Szakkollégium Programjában való részvételért Nagy Csaba Norbert mérnökinformatikus és Szabó Sándor mérnökinformatikus vehetett át oklevelet.

A teljes ünnepség ezen a linken nézhető meg újra.

Sajtóközpont - BZ

Lehet-e újra saját nevelésű kapusa a DVSC-nek a közel jövőben?

Izgalmasan alakult a hajrá

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek