Egyetem Tér
2023-11-09

Agrár tanulmányi verseny középiskolásoknak

Első alkalommal rendezett tanulmányi versenyt technikumoknak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A szerdai megmérettetésre több mint harminc 13. és 14. évfolyamos, mezőgazdasági és erdészeti ágazaton tanuló technikus jelentkezett.

A Tormay Béla Szakmai Tanulmányi Versenyre két szakképzőcentrum huszonkét tagintézményének hallgatóit hívták meg. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar által rendezett eseményre érkeztek versenyzők Tokajból, Törökszentmiklósról, Putnokról, Hajdúböszörményből és Hajdúdorogról is. A versenyen megmérettették magukat a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai is.

-Ezt a tanulmányi versenyt elsősorban szakgimnáziumok, szakiskolák és technikumok hallgatóinak hirdettük meg. Nem titkolt szándékunk ugyanis, hogy ezekből az iskolákból a legtehetségesebb fiatalokat a Debreceni Egyetemre csábítsuk. Az ilyen megmérettetésre elsősorban a legjobban teljesítő diákok jelentkeznek. Szeretnénk, hogy ezek a fiatalok ne csak a szakmai verseny helyszíneként tekintsenek intézményünkre, hanem mint továbbtanulási célra – mondta a hirek.unideb.hu-nak Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

A diákok állattenyésztési, növénytermesztési, kertészeti, géptani, növényvédelmi és talajtani ismereteikről adtak számot, háromfős csapatokban oldották meg az elméleti és gyakorlati feladatokat.

Az I. Tormay Béla Szakmai Tanulmányi Versenyen az első és harmadik helyezést a DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai nyerték, a képzeletbeli dobogó második fokára pedig a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Technikum csapatának tagjai állhattak fel.

A szakmai tanulmányi versenyen részt vett, illetve díjazott diákok továbbtanulásukkor a Debreceni Egyetem agrárkarára történő jelentkezésük esetén 20, illetve 40 pluszpontot kapnak.

Friss diplomával a munkaerőpiacon – hol kezdjem?

Ott lesznek a magyar nők a 2024-es karate csapat vb-n

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek