Egyetem Tér
2021-11-26

Sokan látták az idei online DExpót

Két nap alatt több mint ötezer látogató vett részt a Debreceni Egyetem online megrendezett beiskolázási eseményén, a DExpón. Az érdeklődők megismerhették mind a tizennégy egyetemi kar képzési kínálatát, valamint a hallgatók számára elérhető szolgáltatásokat és programokat.

A gyors és egyszerű információszerzés érdekében minden karhoz egy-egy lejátszási lista készült a DE legnagyobb beiskolázási eseményének YouTube-csatornáján, így a DExpóra virtuálisan ellátogatók kiválaszthatták, hogy mely kar képzési kínálatáról szeretnének részletesen tájékozódni.

A kétnapos rendezvényre ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, péntek reggelig összesen 5300 érdeklődő középiskolás tekintette meg a karok bemutatkozó videóit, de a nézettség ezt a számot még jelentősen meghaladhatja, ugyanis a videók bármikor visszanézhetők a YouTube-on. A nagyobb karokról akár 10-15 viedót is meg lehet nézni, ezek között vannak tájékoztatók a szakokról, beszélgetések, valamint olyanok is, amikben a leggyakoribb kérdésekre válaszolnak az egyetemi szakemberek.

Az idei DExpót legnagyobb arányban a 18-24 éves korosztály követte figyelemmel, a nézők 70 százaléka közülük került ki.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese szerint egy igazi sikertörténet a Debreceni Egyetemé, amit évről évre az ide jelentkező hallgatók is megtapasztalhatnak.

A járványhelyzet miatt az érdeklődő középiskolások és hozzátartozóik nem tudtak személyesen megismerkedni a Debreceni Egyetemmel, de az online tájékoztatóknak köszönhetően így is széleskörű, átfogó és hiteles információkat kaphattak mind a tizennégy kar képzéseiről és az egyetemi mindennapokról. A beiskolázási rendezvényünk idén is megmutatta, hogy nagyon sokan érdeklődnek a Debreceni Egyetem szakjai iránt, és a felvételi előtt állók is megbizonyosodhattak arról, hogy piacképes tudást, értékálló diplomát kaphatnak, ha a Debreceni Egyetemet választják. A DE egy hagyományait őrző és azokra büszke, a cívis értékrendet vállaló, de 21. századi intézmény, amely infrastruktúráját és szemléletét tekintve a világ jegyzett egyetemei közé tartozik – mondta a DExpón az oktatási rektorhelyettes.

Hozzátette: 32 ezer hallgatóval, 13 képzési területen folytat felősoktatási tevékenységet a Debreceni Egyetem, 72 alapképzési és 85 mesterképzési és 7 osztatlan szakon. Hozzátette: az ország nyugati részéből, valamint a határon túlról is sok hallgató érkezik az egyetemre, 120 országból több mint hétezer külföldi diák tanul az intézményben.

Hallgatóbarát egyetem a miénk, stratégiánkban a hallgatók központi helyet töltenek be, összetett tehetséggondozó programmal rendelkezünk, hazai és nemzetközi ösztöndíjak sorát vonultatjuk fel, valamint a kutatói tevékenységhez pénzügyi támogatást tudunk nyújtani. Az innováció az oktatásban és a kutatásban egyaránt jelen van. A minőségi oktatói munka sikere a nemzetközi rangsorok alapján mérhető, ezekben a hazai egyetemek közül rendre a legjobbak között van a Debreceni Egyetem. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az itt szerzett diploma piacképes, a Debrecenben szerzett diploma jó belépőnek számít a munka világába – hangsúlyozta Bartha Elek.

Molnár Dániel, a DEHÖK Doktorandusz Önkormányzatának elnöke elmondta, a Debreceni Egyetem a legek egyeteme, hiszen ez az intézmény adja a legszélesebb képzési kínálatot, itt tanul a legtöbb külföldi hallgató, itt rendezik meg az ország legnagyobb gólyatáborát, itt működik az ország legsikeresebb egyetemi sportklubja.

A kollégiumok tekintetében is kimagasló az egyetem, 16 modern kollégiumban mintegy 5 ezer férőhelyet kínálunk, ezekre a jelentkezők nagyjából 88 százaléka felvételt nyer. Mindegyik kollégium a mai igényeknek teljes mértékben megfelel. A yoUDay: Az egyetem napja, a TE napod és a tanévnyitó is látványos ünnep, ami a hallgatókról és az intézményről szól, ősszel pedig hat gólyabált is szervezünk az elsősöknek. Nem lehet az egyetemen unatkozni, egész évben színesítjük a hallgatói életet, 150 esemény közül választhatnak az egyetemisták. A hallgatói juttatások terén is kimagasló szolgáltatásokat kínál az intézmény az ösztöndíjak, a szakmai utak és más hozzájárulások révén, valamint számos sportolási, testedzési lehetőség közül lehet választani. Legyen szó az UniFit fitneszközpontról, az Életmódfejlesztési Klubról, vagy a DEAC egyetemi sportklubról. A Debreceni Egyetem város a városban, magas szintű elméleti és gyakorlati oktatás segíti a fiatalok elhelyezkedését, ezzel együtt az ország legpezsgőbb hallgatói közösségének részévé válhatnak a jelentkezők. Tudomány, kultúra, sport és szórakozás egy helyen, ez a Debreceni Egyetem – emelte ki Molnár Dániel.

A DExpóhoz kapcsoló bemutatkozó tájékoztató videókban a képzések részletes ismertetése mellett az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, a mentálhigiénés és a könyvtári szolgáltatásokról is hallhattak az érdeklődők. Bemutatkozott a Debreceni Egyetem Balásházy Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma is, valamint most is elkészült az iDE kiadvány, amiben hasznos információkat találhatnak az érdeklődők írott formában az egyetem képzéseiről és a hallgatói életről.

 

 

Sajtóiroda - BZ

Sporttudományi szaktantermet avattak a Balásházyban

Folytatódik az oltási akcióhét Debrecenben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek