Egyetem Tér
2023-10-31

Ötmillió forintos támogatás a gyermekrehabilitáció fejlesztéséhez

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika egy többfunkciós fizikoterápiás készüléket vásárolt a Bárány Család a Családokért Alapítvány ötmillió forintos felajánlásából. Az eszköz használata lehetővé teszi a gyerekek sérülés utáni hatékonyabb rehabilitációját, utógondozását. A felajánlást hétfőn adták át ünnepélyesen a gyermekklinikán.

A Bárány Család a Családokért Alapítvány már második alkalommal támogatja a Gyermekgyógyászati Klinika tevékenységét, eszközfejlesztését. Az elmúlt évhez hasonlóan most is ötmillió forintot ajánlottak fel A Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” alapítványnak.

Az összegből a gyerekek sérülés utáni rehabilitációjához, utógondozásához szükséges készüléket vásárolt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika.  

-    Úgy gondoljuk, hogy Debrecen város intenzív fejlődésével összhangban szükséges az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése is, ezért a Bárány Alapítvány célkitűzéseinek megfelelően támogatni szeretnénk azokat a korszerűsítéseket, beruházásokat, melyek révén a város és a térség gyermekei minél magasabb színvonalú  egészségügyi ellátáshoz juthatnak – emelte ki Bárány Lászlóné, a Bárány Család a Családokért Alapítvány kuratóriumi elnöke a hétfői átadóünnepségen. 

A Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” egyéb felajánlásokból további két hasonló eszközt is vásárol. A terápiás eszközöket a 18 éven aluli betegek utógondozásában a klinika gyermekrehabilitációs részlegének Ibolya utcai járóbetegközpontjában használják majd.   

-    A beszerzésre kerülő készülékek baleseti, illetve sportsérülések, izomszakadás, izomhúzódások, ínsérülések, ízületi problémák, reumatológiai betegségek esetén alkalmazhatóak. A készülékek használatával gyorsítható a gyógyulás és regeneráció folyamata. A sikeres terápiához az eszközök mellett természetesen a gyógytornászok és fizikoterápiás asszisztensek aktív részvételére is szükség van, az ő szaktudásuk is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy minél jobb gyógyulási hatást érjünk el – hangsúlyozta Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati klinika igazgatója, A Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” kuratóriumi elnöke. 

A három, összesen tízmillió forint értékű készülék a felajánlásoknak köszönhetően várhatóan néhány héten belül érkezik meg.


Sajtóközpont - CzA

Megfojtott virágok

Tar Sándor

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek