Egyetem Tér
2023-10-20

Egyetemi siker a nemzetközi sportfórumon

A Debreceni Egyetem hazánkban egyedülálló sportökoszisztémáját, széleskörű sporttudományi képzéseit és innovációit is megismerhették az érdeklődők az ország legnagyobb sportkonferenciáján. A rendezvényre több előadással és egyedüli felsőoktatási intézményként standdal is készültek a Sporttudományi Koordinációs Intézet szakemberei.

A Debreceni Egyetem sportökoszisztémája példaértékű a hazai felsőoktatási intézmények körében.  Nincs még egy olyan egyetem, ahol a létesítmények, a sportegyesület, a versenyszervezés és a felsőoktatási képzés ilyen egységet alkotva van jelen, mint a cívisvárosban. Erre hívta fel a figyelmet Bács Zoltán kancellár a Sport Forum Hungary 2023 csütörtöki rendezvényén.

A második alkalommal megrendezett nemzetközi sportseregszemlén a hazai sportélet számos részletébe – a fenntarthatóság és a működés aktuális lehetőségeibe, a sportmarketing és -menedzsment folyamataiba, innovációiba, továbbá a sportágak fejlesztési stratégiáiba – is betekintést nyerhettek a résztvevők a három szekcióülésen és a kerekasztalbeszélgetéseken. 

- A sport stratégiai ágazat a Debreceni Egyetemen, ahol számos tudományterület megtalálja a sporthoz vezető utat. Intézményünk több mint egyetem, hazánkban egyedülállóan széleskörű oktatási, kutatási, valamint szolgáltatási portfóliót nyújt, amivel a magyar sport számára komoly értéket halmoz fel – hangsúlyozta Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, aki szintén nagy sikerű előadást tartott az eseményen. Hozzátette: az élsportban kiválóan hasznosítható az a tudástőke, amit a világ top 3 százalékába tartozó Debreceni Egyetem nyújtani tud, mint High Performance Center.

A rendezvényen a Debreceni Egyetem vezetőin és szakemberein túl hallgatók is részt vettek. A fórumot kísérő kiállításon pedig egyedüli felsőoktatási intézményként a DE sporttudományi képzéseit, valamint innovációit – a stressz-holdert és a gyors állapotfelmérő rendszert – is megismerhették a hazai és külföldi sportélet képviselői, szakszövetségei, kis- és nagyvállalatai.  


A fővárosban tartott fórum szakmai díjátadókkal zárult, ahol tizenegy kategóriában osztottak ki arany, ezüst és bronz kategóriájú elismeréseket. A Sport Forum Awardson a DEAC vívóját, a DE Gazdaságtudományi Kar hallgatóját, a 20 évesen kétszeres felnőtt világbajnok Battai Sugárt választották a Jövő legértékesebb sportolójának. 

Sajtóiroda-TB

Bekuckózás

Jubiláló osztrák gyűjtemény a DEENK-ben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek