Egyetem Tér
2023-10-16

Sikeres hétvége

Győztesen vívta meg vasárnapi mérkőzését a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Nyertek a női futsalosok, a kézilabdázók és a röplabdázók is. A labdarúgók rangadója döntetlennel végződött.

Jégkorong
Bár a DEAC jégkorongcsapatának pénteki, UTE elleni Erste Liga-mérkőzése nem alakult jól, hiszen a lilák 3-1-re nyertek, vasárnap sikerült javítani a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen. Hári Norberték egy kiélezett találkozón 3-2-es győzelmet arattak.

- Jól kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, keményebben álltunk bele. A második harmadban kicsit szétestünk, rengeteg hibával játszottunk, Hetényi Zolinak köszönhetjük, hogy meccsben tartott minket. Az utolsó játékrészben visszatértünk a megbeszéltekhez, próbáltuk a saját játékunkat játszani és megakadályozni az ellenfelet abban, amiben jó. Sikerült újabb gólt szereznünk, majd a végén az ellenfél lehozta a kapust, de jól jöttünk ki belőle. Megdolgoztunk ezért a három pontért – összegzett Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Futsal
A DEAC női futsalosai rangadót játszottak az NB I-ben, hiszen az éremesélyes TFSE érkezett a DESOK-ba.  A szoros találkozót a hajrában szerzett gólokkal 2-0-ra nyerte meg az egyetemi alakulat, így továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

Röplabda
Férfi csapatunk a DKSE együttesét látta vendégül az Extraliga 3. fordulójában. A Debreceni Egyetem alakulata 3:0-ra győzött, így ebben a szezonban először szerzett három pontot.

A DEAC női röplabdacsapata szombat délelőtt az egrieket fogadta a DESOK-ban az NB II keleti csoportjában. Kuszkó Zsolt együttesének ez volt az első bajnokija a mostani idényben, és sikerrel vette rajtot, hiszen 3:0-ra nyert.

Labdarúgás
Az NB III Észak-keleti csoportjában a forduló előtt második helyen álló Cigánd otthonában vendégszerepelt a DEAC labdarúgócsapata. A mérkőzésen végig a küzdelem dominált, gól nem született.

- Az első félidővel elégedett voltam, ott jól ment a játék, csak a gól hiányzott, holott több helyzetet is kidolgoztunk. A fordulás után már csapkodóbb volt a mérkőzés, sok volt a szabálytalanság, ami nem szokott kedvezni nekünk. Akkor már nem nagyon voltak lehetőségeink, ezért felemás érzések munkálnak bennem, de alapvetően nem volt rossz a mai teljesítményünk. Igyekszünk a következő meccsen három pontot szerezni – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdacsapata a Rákosmente együttesével csapott össze szombat este a DESOK-ban. Az NB I/B-s bajnokin sokáig szoros volt a küzdelem, ám a végére elfáradtak a vendégek, és a DEAC 28-22-es győzelmet aratott.

Elhunyt Éri Péter népzenész

Remek bajnoki nyitány

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek