Egyetem Tér
2023-10-03

Tudományosan a társadalmi egyenlőtlenségekről

Folytatódik a Science Café, amelyben ezúttal Hogyan él a világ másik fele? – A globális egyenlőtlenségek és szegénység nyomában címmel Sigér Fruzsina, a Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan és Világgazdaságtan Intézet Európai Integrációs Tanszék adjunktusa tart előadást.

Tíz esztendővel ezelőtt, 2013 októberében indította útjára ismeretterjesztő előadás-sorozatát, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatósága. A kéthetente jelentkező Science Café azóta is szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Az egyetem oktatói, fiatal kutatói akkor és azóta is örömmel vállalták a szokatlan feladatot, hiszen a tudomány népszerűsítésének nem szabhatnak határt az egyetem falai. Az intézmény számára pedig fontos szempont, hogy a fiatalokkal még a gimnáziumi évek alatt, pályaválasztás előtt megismertessék, megszerettessék a tudományokat, hogy később, a felvételik idején majd ezt a szakterületet válasszák.

Ezúttal súlyos, de valós problémát állít középpontjába a Science Café.

- Soha nem állt még rendelkezésünkre ennyi adat és tudásanyag a minket körülvevő világról, mint manapság. A világhálón valós időben követhetjük, hogy mi történik a Föld bármely pontján, utánanézhetünk, hogyan élnek az emberek, mit esznek, hol laknak, mit gondolnak. Mégis nagyon keveset tudunk arról, hogyan él a világ másik fele, és hogyan élünk mi a többiekhez képest. Az előadás áttekintést nyújt arról, hogy merre haladnak a dolgok a világon a szegénység elleni küzdelem és a globális jövedelemegyenlőtlenségek terén, és számos trendre rávilágít, amit nem is gondoltunk volna – árult el előzetes részleteket az előadásról a hirek.unideb.hu portálnak Sigér Fruzsina.

A Hogyan él a világ másik fele? – A globális egyenlőtlenségek és szegénység nyomában című előadás 2023. október 4-én, szerdán 17 órakor kezdődik a megszokott helyszínen, a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).

Sajtóközpont - BZs

Azahriah önálló koncertet ad a Puskás Arénában, magyarként ő lesz az első

Disputa Projekt - HátÍgy!?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek