Egyetem Tér
2023-05-02

Diplomaosztó a Loki-meccsen

Rendhagyó, de annál stílusosabb módon vette át a Debreceni Egyetemen szerzett diplomáját a DVSC csatára. Bárány Donátnak a hétvégi, Mol Fehérvár elleni bajnoki forduló előtt, a futballpályán adta át oklevelét a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A DVSC saját nevelésű labdarúgója, Bárány Donát a DE GTK gazdálkodási és menedzsment szakán végzett idén januárban. Szakdolgozatát a másik kedvenc sportágáról, az amerikai futballról írta. A diplomáját azonban nem tudta átvenni az egyetemen tartott ünnepségen, mert akkor éppen Törökországban edzőtáborozott. Az egyetem és a futballklub ezért egy rendhagyó diplomaosztót szervezetett számára.

- Bárány Donát kiváló példa arra, hogyan lehet az élsportolói és az azon túli karriert egyszerre építeni, hiszen jeles eredménnyel zárta tanulmányait és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Kiváló Sportolója kitüntetést is kiérdemelte. A hivatalos diplomaátadó ünnepségen nem tudott részt venni, így a DVSC vezetőségével közösen arra gondoltunk, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzés előtt, a szurkolók jelenlétében adjuk át okleveleit – tájékoztatott Fenyves Veronika dékán. 

A karvezető Bácsné Bába Éva dékánhelyettessel, a DE GTK Sportgazdasági és -menedzsment Intézet vezetőjével közösen nyújtotta át a Loki csatárának a diplomát és az elismerésről szóló oklevelet a Nagyerdei Stadion futballpályáján vasárnap. 

- Hatalmas megtiszteltetés volt egy bajnoki mérkőzésen, a sípszó előtt megkapni a diplomámat. Nem volt könnyű, de az egyetem és a kar sokat segített abban, hogy a napi edzésmunkát és a mérkőzéseket össze tudjam egyeztetni a tanulással. Részt vettem a Debreceni Egyetem mentorprogramjában, amelyen keresztül nagyon sok hasznos tanácsot kaptam a mentoromtól és a tutoromtól, amit ezúton is köszönök – nyilatkozott Bárány Donát. 

A Loki tizenhetese azonban itt még nem áll meg, hiszen májusban felvételizik a DE GTK sportközgazdász mesterszakára, mert élsportolói pályafutása után is mindenképpen a labdarúgással szeretne foglalkozni. 

Sajtóközpont-TB

Rangos szakmai elismerés a TTK professzorának

A Magatartástudományi Intézet elmúlt öt évét értékelték

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek