Egyetem Tér
2023-04-13

MEFOB Feszt Debrecenben

Az év legjelentősebb hazai egyetemi multisportrendezvények ad otthont Debrecen április 28. és május 1. között. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság döntőin több mint 600 sportoló küzd a győzelemért egy felejthetetlen fesztivál keretében.

A kiemelkedő eseményt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Debreceni Egyetem, Debrecen városa és a DEAC közen szervezi. Az alig több mint két hét múlva kezdődő rendezvényen nyolc sportág döntőin szurkolhat kedvenceinek a közönség. 

- Nagy örömmel tölt el minket, hogy egy ilyen jelentős multisportrendezvénynek adhatunk otthont, hiszen ez az esemény kiváló alkalom arra, hogy az egyetemi sportot népszerűsítsük, sportszakmai értékét növeljük. Több mint 600 hallgatót várunk a cívisvárosba, hogy sportága bajnoki címéért küzdjön meg egy színes programokkal és tudományos konferenciákkal kísért fesztiválon – hangsúlyozta Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója. 

A MEFOB Feszten a futsal, a kosárlabda, a sakk, a frizbi, a cheerleaders, a vízilabda, a tenisz és az atlétika fináléit rendezik meg. A versenyzők és a közönség akár át is sétálhatnak majd egyik helyszínről a másikra, hiszen valamennyi eseménynek a Nagyerdő ad otthont: a DESOK, az Oláh Gábor utcai sportcsarnok, a Debreceni Sportuszoda, valamint a DEAC sportcampus. A tudományos programok mellett pedig népszerű hazai előadók koncertjei is kísérik majd a négynapos sportrendezvényt a Nagyerdei Víztoronyban. 

- A MEFOB Feszt komplexitásában és méretében is kiváló teszteseménye lesz a nyári 3×3-as kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságnak, melyet az egyetem főépülete előtt rendezünk meg, valamint a jövő évi debreceni és miskolci szervezésű Európai Egyetemi Játékoknak – tette hozzá Balogh László.

Részletek a mefobfeszt.hu oldalon.

Sajtóközpont-TB

Kembe Sorel

Biológia és fotográfia a Science Caféban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek