Egyetem Tér
2021-12-13

Egy jó harmad macidobálással

Nem tudta meglepni a Ferencvárost a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, de a karitatív akció jól sikerült. Kosárlabdázóink a Paks, kéziseink az Orosháza vendégeként szenvedtek vereséget. Női röplabdázóink magabiztosan tartották itthon a pontokat.

Jégkorong
A DEAC jégkorongcsapata péntek este a Ferencváros ellen játszotta le a nemzetközi szünet előtti utolsó mérkőzését. A szervezők az advent idejére való tekintettel egy karitatív akciót, a macidobálást is terveztek az első hazai gól után, bár ennek sikere nem igazán tudta befolyásolni az este egészének hangulatát, ugyanis a találkozót a fővárosiak nyerték 6-3-ra.

 Az első harmad után azt mondtam a srácoknak, hogy 2-2 az állás, de sajnos a Fradi úgy jön át a védelmünkön, ahogy akarnak, és jeleztem nekik, ez így nem lesz elég – kezdte György József vezetőedző. – Próbáltunk változtatni a játékunkon, elmondtam, mit szeretnék látni, de sajnos, ebből semmi sem valósult meg, sőt ahogy kaptuk a gólokat, egyre inkább kezdtünk szétesni. Ismét jó játékkal kezdtünk, de megint buta hibákat vétettünk, ami vereséghez vezetett – értékelt bosszúsan György József.

Kosárlabda
Hatpontos vereséget szenvedett az erősen tartalékos DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata az NB I A-csoportjának 11. fordulólában az Atomerőmű SE vendégeként. Hiába tettek meg mindent a mieink, 80-74-re a hazaiak nyerték a találkozót. A hajdúságiak ezzel visszacsúsztak a 7. helyre a tabellán, és nagyon nehéz helyzetbe kerültek a Magyar Kupa részvételért folytatott harcban.

- Az első húsz percben jól kosárlabdáztunk, a védekezésünk rendben volt, és a türelmes támadásainknak köszönhetően már tizennégy ponttal is vezettünk. A második félidőre a Paks sokkal agresszívabban jött ki, amit nem jól reagáltunk le, és hamar leadtuk az előnyünket. Kulcsszituációkban extra hárompontosokat kaptunk, ráadásul sok második esélyt adtunk az ellenfélnek, és erre a magasembereink hiánya sem lehet magyarázat. Nehéz hetek elé nézünk, a csapat kémiáján mindenképpen javítanunk kell, hiszen jövő héten az eddig veretlen listavezető Falco érkezik hozzánk – mondta a mérkőzés után Jorgosz Vovorasz, a DEAC vezetőedzője.

Röplabda
A DEAC női röplabdázói a TFSE-t látták vendégül vasárnap este a DESOK-ban. Az egyetemisták esélyt sem adtak fővárosi riválisuknak, akiket 64 perc alatt győztek le 3:0-ra, ezzel nyolcadik alkalommal ünnepelhettek a mostani szezonban az NB II E-csoportjában.

Kézilabda
A 2021-es évben utolsó NB I/B-s mérkőzésére készült a DEAC kézilabdacsapata. Zárásként nem egy könnyű ellenféllel találták szembe magukat a cívisvárosiak, hiszen a tabellát magabiztosan vezető Orosháza otthonában léptek pályára. Nem sikerült meglepetést szerezni, az esélyesebbnek vélt hazaiak 28-24-re megnyerték az összecsapást.

További réstzletek

NyD

John Legend Budapesten koncertezik

Testvéri sikerek

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek