Egyetem Tér
2021-07-22

Az innovációról Palkovics Lászlóval

Az innováció, a kutatás elősegítése és a Debreceni Egyetem közeljövőben várható fejlesztése kerül szóba azon a pódiumbeszélgetésen, melyet többek között Palkovics László miniszter és Ascsillán Endre GE-alelnök részvételével tartanak a Campus Fesztivál Egyetem tér rendezvényhelyszínén.

Honnan ered Palkovics László a kutatás, az innováció iránti elhivatottsága? Miért választotta a kutatói pályát? Mik a személyes motivációi? És mi a küldetése miniszterként? Egyebek mellett ezekről fogják kérdezni az innovációs és technológiai minisztert azon a pódiumbeszélgetésen, amelyre a Campus Fesztivál Egyetem Tér nevű részén kerül majd sor 23-án, pénteken, 17 órától.

A beszélgetést Becsky-Nagy Patrícia, a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Kar Pénzügyi Tanszékének vezetője moderálja. A Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) titkára elmondta: az egy órásra tervezett rendezvényre a MÜZLI MestertUDás egyeteme című programjának keretében kerül sor.

A beszélgetésen részt vesz Szilvássy Zoltán, a DE rektora, Bács Zoltán, a DE kancellárja, valamint Ascsillán Endre, a General Electric Magyarország alelnöke, a MÜZLI vezetője, mesteroktatója. Előbbi vendégeket elsősorban az egyetem alapítványi átalakulásának jóvoltából megnyíló lehetőségekről, az Innovációs Központról, illetve a vállalati kapcsolatokról és személyes motivációiról fogja kérdezni Becsky-Nagy Patrícia, míg utóbbitól arra vár válaszokat, hogy a nemzetközileg is elismert mesteroktatók az üzleti világban megszerzett tudásukat, tapasztalataikat miként tudják átadni a Debreceni Egyetem hallgatóinak, és mi vezérli őket mesteroktatói tevékenységük során.

Mándy Zsuzsanna, a DE tudományos referense, a Campus Fesztivál Egyetem Tér helyszínének főszervezője hozzátette: az ottani Bárszínpadon 24-ig, minden nap 16, illetve 17 óra 30 perctől lesznek beszélgetős programok. 19 órától a Dumaszínház humoristái, 20 óra 30 perctől bárzongoristák, végül negyed 11-től könnyűzenei koncertek követik egymást a Debreceni Egyetem rendezvényhelyszínén.

Visszatért a Campus

Nőtt a személygépkocsigyártás Csehországban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek