Debrecen
2024-03-11

Visszatér és közösséggé kovácsol a Debreceni Tavaszi Fesztivál

Zsendül, parázslik és rügyet bont a kultúra Debrecenben április 4. és 19. között: újra várja közönségét a város kulturális évadnyitójának is gyakran nevezett Debreceni Tavaszi Fesztivál.

A nagymúltú találkozó célja, hogy Debrecen város napjához kapcsolódóan kiemelt szerepet kapjanak az itt megalkotott művészeti tartalmak, mind szélesebb és szélesebb körben mutatva be kulturális értékekeinket. 

A Tavaszi Fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulós alkotók és az újdonságok hármasa köré csoportosul, kiemelve a közösségek, a helyi civil kezdeményezések értékeit. 

A kéthetes találkozó most először valósulhat meg a debreceni kulturális intézmények összefogásával; míg idén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen, a Kodály Filharmónia Debrecen és a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ csatlakozik programjaival a fesztiválhoz, a tervek szerint évről évre bővül majd a szervezők köre.  A fesztivál közreműködő partnere a GAG Management.

A klasszikus és könnyűzenei élet legendáival, rég várt színházi bemutatóval, tánc- és konyhaművészeti programmal egyaránt találkozhat a kínálatban a közönség, melynek tajgai akár közösségekké is kovácsolódhatnak a Debreceni Tavaszi Fesztiválon.  

Megemlékezések és ünnepi programok március 15. alkalmából

Zöld rendszám

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek