Debrecen
2024-01-15

Csicsergő Családi Nappal nyitja az évet a Zoo Debrecen!

Hagyományához híven a Zoo Debrecen a madarakat helyezi a főszerepbe idei első rendezvényén, a január 27-én és 28-án, 9:00 és 16:00 között megtartott Csicsergő Családi Napon.

Az immár kétnapos program remek lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak arra, hogy bepillantsanak a telet itthon töltő madarak és egzotikus rokonaik életébe. Interaktív zoopedagógiai foglalkozás keretében megtudhatjuk, hogyan tehetjük madárbaráttá kertünket – sőt, saját kezűleg készíthetünk etetőt tollas barátainknak –, és távcsővel közösen megfigyelhetjük a Nagyerdő őshonos avifaunáját.
Megnyitja kapuját az Ismeretek Háza, ahol bagolyköpet-vizsgálaton és ismeretterjesztő foglalkozásokon vehetünk részt a Hortobágyi Nemzeti Park és a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület szervezésében. Játékos formában hozza közelebb az érdeklődőkhöz a helyi természetvédelmet a Zöld Kör, az igazán rátermettek pedig etológusok bőrébe bújva az állatok viselkedésének kutatásában is közreműködhetnek.
Természetesen a Park madarai is bemutatkoznak majd ünnepi látványetetésekkel egybekötött szakvezetésen a bohókás pingvinektől a furfangos hollón és az egzotikus Afrika-röpde lakóin át a színpompás papagájokig, de sólyombemutatót is megcsodálhatunk majd mindkét nap.

Miért hallgassam meg a Grund Podcastet?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek