Debrecen
2023-12-28

Új kényelmi szolgáltatást vezet be a DV Parking 2024. január elsejétől

A DV Parking Kft. új kényelmi szolgáltatást vezet be a parkolási díj kifizetésének megkönnyítésére. Azok az autósok, akik napijegyet vásárolnak, az automatákon kihelyezett QR kód segítségével, kényelmesen, kényelmi díj nélkül fizethetik ki a parkolás árát. Az új, kényelmes, bankkártyás fizetési rendszer 2024. január 1-én lép életbe.

Debrecenben havonta mintegy 9200-an vásárolnak mobiltelefonjukkal parkolójegyet. Ők minden egyes elindított parkolás után kényelmi díjat fizetnek, melynek összege a telefonszolgáltatótól függően, 50 és 115 Ft között van. Ezt az összeget a parkolási díjon felül fizetik ki az autósok.

Az új QR kódos szolgáltatás bevezetésével, napijegy vásárlása esetén ezt a kényelmi díjat tudják megspórolni az autósok. Az adott zónára vásárolt napijeggyel zónán belül bárhol, bármikor parkolhatnak az autósok. Ha többször parkol egy nap, de nincs bérlete, akkor a QR kód segítségével megvásárolt napijeggyel időt, pénzt és energiát is spórolhat az autós.

Mit kell tenni?

A telefon segítségével le kell olvasni a jegykiadó automatán elhelyezett QR kódot, és követni a telefonkészülék által megadott utasításokat! A telefon megnyitja a DV Parking Kft. napijegy vásárlás oldalát, amelyben már ki van töltve az aktuális nap szerinti dátum,  valamint, az automata zónájában érvényes napijegy, így már csak a rendszám mezőt kell kitölteni, speciális karakterek nélkül. Pl.: AAA111 vagy AABB111

A DV Parking Kft. 2023-ban is arra törekedett, hogy olyan szolgáltatásokat vezessen be, amely a papírmentességet, az elektronikus ügyintézést helyezi előtérbe. Ebben az évben fejlesztették ki az elektromos autók töltési díjának kifizetésére létrehozott applikációt, de elektronikus úton tudnak regisztrálni a debreceni elektromos autó tulajdonosok is, ha díjmentesen szeretnének parkolni a következő évben. Ezt minden évben meg kell tenniük, amire az idén is december 31-ig van lehetőség, ha januárban már díjmentesen szeretnének parkolni.

A 2024-es éves parkoló bérleteket a mai napig mintegy 1250-en vásárolták meg, ennek egynegyede már elektronikus úton történt.

Jobb folytatásban reménykednek kézilabdázóink

Nézd meg az AC/DC hét év utáni első koncertjét!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek