Debrecen
2023-12-18

Jutalommal is elismerik a debreceni önkormányzati szociális intézményrendszereben dolgozók munkáját

Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata munkatársainak ez évi tevékenységéért mondott köszönetet, s jelentett be számukra elismerést Papp László polgármester a szolgálat karácsony jegyében tartott évértékelőjén 2023. december 18-án.

Az eseményen Nagy Lajosné, a szolgálat intézményvezetője elöljáróban elmondta, hogy ebben az esztendőben sem volt könnyű évük, hiszen nagyon sok kihívásnak kellett megfelelniük. Az ellátottak érdekében feladataiknak eleget is tettek. Megemlítette, hogy megújult a szolgálat Ifjúság utcai és Süveg utcai telephelye, ahol szép, kulturált környezetben tudják biztosítani a szolgáltatást. E fejlesztések elvégzése kapcsán megköszönte a támogatást a fenntartónak, a város önkormányzatának, amely azt tartja szem előtt, hogy miképpen lehetne minél minőségibb szolgáltatást nyújtani a Városi Szociális Szolgálat ellátottainak. Nagy Lajosné hangsúlyozta azt a meggyőződését, hogy a szolgálatnál mindenki azért dolgozik, mert elhivatott, belső késztetést érez arra, hogy segítségére legyen az időseknek, a segítséggel élőknek, valamint az ő hozzátartozóiknak. Nagy Lajosné jelezte, hogy várhatóan a jövő évben sor kerül a demensellátás férőhelybővítésére, az ellátás fejlesztésére is intézményükben.  

Papp László polgármester szavai szerint a 2023-as esztendő mindannyiunk életében valóban rendkívül nehéz, kihívásokkal teli év volt, s nincs a város működésének olyan területe, ahol ennek a hatásai ne lettek volna érezhetőek. Mindezzel együtt a város gazdasági sikerei kellő mozgásteret adtak ahhoz, hogy azokon a területeken, ahol erre szükség volt, szükség van, ott az önkormányzat be tudjon avatkozni. A szociális szféra egy város életében az egyik legfontosabb terület. Jól működő szociális rendszer nélkül egy városvezetés nevében megköszönte azt a munkát, amelyet az elmúlt évben, években, akár évtizedekben – hiszen sokan vannak, akik hosszú-hosszú évek óta tevékenykednek itt – végeztek a szociális ágazatban dolgozók, akik nagyon sokan vannak, de mégsem elegen.  Ez a terület várja a dolgos kezeket, akik a mentálisan, testileg, lelkileg, szellemileg sérült vagy segítségre szoruló emberek támogatását tudják biztosítani. Debrecen önkormányzatának az a célja, hogy lehetőségeihez mérten lépésről lépésre olyan jövedelmi viszonyokat biztosítson az itt dolgozóknak, amelyek hosszú távon is kiszámítható és jól működő szociális rendszert tudnak garantálni Debrecenben. Ebben az évben több lépésben is volt erre törekvés. A városi költségvetés mozgásterének köszönhetően legutóbb 120 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat a szociális szolgálatnál dolgozók javadalmazási lehetőségét. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat azt szeretné, ha a következő esztendőben is biztosítani tudná azokat a fizetési paramétereket, amelyek garantálják azt, hogy az itt dolgozók maradjanak, illetve újabb és újabb munkatársak kezdjenek itt tevékenykedni. A javadalmazást természetesen csak az egyik eleme annak, hogy az itt dolgozók jól érezzék magukat. A másik elem az infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, melyek az elmúlt években a Városi Szociális Szolgálat több egységében is történtek. A város közgyűlése novemberi ülésén döntött a fenntartható városfejlesztési stratégiáról, amely a szociális területen további intézményi fejlesztéseket irányoz elő. Papp László ismételten kiemelte: a szociális terület rendkívül fontos a városnak, éppen ezért az év végi jutalmazási keretből – járulékokkal együtt – összesen több mint 42 millió forintot biztosít az önkormányzat a Városi Szociális Szolgálat dolgozói számára, akik differenciált módon kapják meg a jutalmat, a szándékok szerint még karácsony előtt.

Mérnököket avattak az agrárkaron

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek