Debrecen
2023-11-16

Beköszöntött a téli szertartásjátékok ideje a Vojtina Bábszínházban

Beköszöntött a téli szertartásjátékok ideje a Vojtina Bábszínházban. A Paradicsomjáték című mulatságban a társulat vidám karácsonyváró rítusjátékra hívja a három év feletti gyerekeket a bábszínház Kossuth utca 1. szám alatti Fényes termébe.

„Ez a lecsendesedés időszaka, amikor annyira csökken a fény a mindennapjainkban, hogy érdemes kicsit befelé tekintenünk”  - ajánlja a rítusjátékot Láposi Terka művészeti vezető. „A Parasztbibliában nagyon szép történeteket találtunk a teremtés és a karácsonyi születés kapcsolatáról. A Paradicsomjáték ezek segítségével az adventi várakozásra készít fel, valódi mulatozás, nevetgélés élő zenével, gyönyörű, a folklórból beemelt archaikus szövegelemekkel. A történetben a szoknyás ördög tréfál meg minket az Ádám és Éva teremtése előtti világban, míg eljutunk a Fény, Jézus születéséig. A foglalkozások sorában innen haladunk majd decemberben a betlehemes szakrális játékok felé.”

Hogyan és miből teremtette meg a Jóisten Évát? Ádám fejebúbjából, a kalapjából, vagy épp a bordájából? Hogy esik szerelembe Ádám és Éva? A civódásaikból hogyan lesznek igazi szerelmespár? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak a gyerekek a rítusjátékból, miközben a profán történetekben ráismerhetnek a maguk világára is. Együtt táncolva és énekelve a színészekkel az is kiderül, hogy ki gyarapítja a csintalan ördögök és ki a szelíd angyalok csapatát.

A szertartásjáték szereplői: Magi Krisztina, Majer Tamás, Csarkó Evelin, Kapusi Orsolya, Jeremiás Ádám és Bakos Dániel.

Az előadást 3 éves kortól ajánlják.

Mehringer Marci

Elhunyt Galambos Erzsi színművész

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek