Debrecen
2023-09-20

Zöld közösségi közlekedés

A város közösségi közlekedésének múltjában, jelenében és jövőjében is fontos szerepet játszanak az elektromos és a magasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő járművek.

A környezeti hatások közül a légszennyezés csökkenése a legfontosabb tényező. A 2009-ben az EURO 5-ös motorral felszerelt járművek forgalomba állításával éves szinten 5 tonnával csökkent a károsanyag kibocsátás Debrecenben. 2014-ben a 2-es villamos elindulásával tovább csökkent a környezetterhelés, hiszen a villamos kiváltotta a város két legforgalmasabb autóbusz viszonylatát a 31-est és a 32-est. A 2022-2024 között forgalomba álló EURO 6 D motorral felszerelt autóbuszok közlekedtetése pedig több, mint 20%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást. A 2022. augusztusában forgalomba állított 12 elektromos autóbusz üzembe állításával pedig 600.000 km-es futásteljesítménnyel, évente 710,7 tonna CO2 kibocsátás kerülhető el.

A DKV jövőbeni tervei között szerepel új 3-as villamosvonal kiépítése. A villamosvonal megépülésével a közösségi közlekedés általi károsanyag kibocsájtás tovább csökkenne. A villamos gyors, pontos és kényelmes utazási lehetőséget nyújt a város nyugati és keleti városrészeiben élők számára.

Ön is tehet Debrecen tisztább levegőjéért, ha a közösségi közlekedést használja. Tegye meg most, hagyja otthon az autóját az Autómentes Napon, 2023. szeptember 22-én, pénteken. Mutassa fel a forgalmiját és utazzon aznap díjmentesen a DKV Zrt. járatain!

DKV Zrt., közösségi közlekedéssel a zöld környezetért.

Koncz Edit és Szabó Valéria

Szoboszlai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek