Debrecen
2021-02-10

Volt férje nevére vásárolt elektronikai eszközöket a hajdúhadházi asszony

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki volt férjének adatait felhasználva online módon vásárolt telefont és laptopot.

A vádlott és a sértett korábban házastársak voltak, azonban 2019-ben elváltak. A sértett az egyik telefonszolgáltatónál mobiltelefon-előfizetéssel rendelkezett, amely kapcsán társkártya-tulajdonosként szerepelt a válás után is a hajdúhadházi asszony.

A vádlott ezt a lehetőséget kihasználva 2020. április 24-én a hajdúhadházi lakóhelyén a szolgáltató cégtől online módon a volt férje adatainak felhasználásával, részletfizetéssel vásárolt egy nagy értékű mobiltelefont, amelyet a futárszolgálattól néhány nap eltelte után át is vett.

Az asszony ezt követően 2020. június 21-én a fenti módon vásárolt egy laptopot a hozzá kapcsolódó mobil internet csomaggal. A szolgáltatótól megvásárolt készüléket a vádlott néhány napon belül a futárszoltálattól átvette.

A vádlottnak a megrendelés időpontjában nem állt szándékában az elektronikus eszközök vételárának kifizetése, ezáltal a szolgáltatónak, mint sértettnek közel 400.000,- forint kárt okozott, amely a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás keretében lefoglalással teljes egészében megtérült.

A vádlott a vásárlásai során visszaélt a volt férje személyes adataival, a férfi azok felhasználására, illetve a nevében történő vásárlásra nem adott felhatalmazást a vádlottnak.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként hosszabb időre bocsássa próbára.

 

Hétfő éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

Védtelen, idős sértettől vette el a pénzét a balmazújvárosi férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek