Debrecen
2023-07-20

Az első mindig egy kicsit más

Az első mindig egy kicsit más

Mennyi minden jut az embernek az eszébe arról, hogy az első! Az első nap a suliban, az első kudarc, az első csók, az első siker, az első berúgás, az első igazszerelem, az első fesztiválozás. Nem mondom, ha már első nap a Campus Fesztiválon, akkor direkt kerestem az alkalmat, a lehetőséget, hogy első fesztiválozókkal találkozzak, beszéljek a szerdai napon, ha már ez a nyitány. Megmondom őszintén, kíváncsi voltam, ki milyen reményekkel, érzésekkel érkezett meg a Nagyerdőbe bulizni egy hatalmasat. Amiben mindannyian megegyeztek az az volt, hogy Debrecen gyönyörű, a fesztivál helyszíne impozáns, a fellépők remekre szabottak, mi kellhet még egy igazán jó bulihoz akkor. Abban is egyetértettek az általam megkérdezettek, hogy minél több ember, minél több lehetőség. Lehetőség? Bizony, sokan akár párkeresés céljából is vannak jelen a fesztiválon, de olyan is volt, aki azt mondta, csak a barátaival jött kikapcsolódni, de semmi nincs ellenére. Nem mondta az illető, hogy ezt zárójelbe kellene tenni. Aztán olyan ember is akadt, aki azt mondta, nem tudja igazából, hogy mire számítson, soha nem volt még fesztiválon, ezért úgy érkezett meg a cívisvárosba, hogy lesz, ami lesz, az első úgy is mindig egy kicsit más, egy kicsit különlegesebb, egy kicsit több.
De mitől is volt egy kicsit más a Campus fesztivál első napja? Már attól is, hogy volt. Egy évet vártunk ugyanis erre, hogy újra elinduljon a sokak által szeretett és nagyra becsült Nagyerdő közepén az őrület. Jelentjük, elindult, nem is akárhogy!
Ma pedig folytatódik, nem fenyegetés, de folytatódik. Ráadásul érkezik az első igazán nagy külföldi név is, de rohanjunk ennyire előre. Kezd 17 órakor a Nagyszínpadon a Margaret Island, majd nem mehetünk egyedül tovább, érkezik Horváth Tamás, na meg a Halott Pénz, hogy aztán eljussunk Németország egyik legismertebb lemezlovasának a produkciójához. Robin Schulz 1987-ben született és már húszévesen is igencsak népszerű dj-nek számított. A sikere pedig azóta is töretlen, a Spotifyon havi 30 millió hallgatója van és nem kizárt, hogy nagyon sok debreceni szívébe is belopja majd magát, ha még nem tette meg.
Persze mindez „csak” a Nagyszínpad termése mára, bulizhatunk Nótár Maryvel, a Honeybeast zenekarral, de a Konyhával is. Jön a rockerek körében sokak által kedvelt Road nagyszabású produkciója, de sok-sok fellépő mellett színpadra lép a Supernem, Dánielfy Gergő, és a 30Y is. Aki pedig egy kis techno stílusra vágyik, ő is megkapja a magáét, nekünk vereti ugyanis Bárány Attila, Willcox és többek között Hamvai P.G. is. De az Unicum nevével fémjelzett színpad is köszönte első sztárját, méghozzá egy olyan ember személyében, aki rengeteg fiatal álmát megvalósította már és garantáltan most is repkedni fognak körülötte a pontos labdák, Dévényi Tibi bácsi is nekünk húzza ma este.
Nem is szaporítanánk tovább a szót, legyenek „elsőnaposok”, „második naposok”, irány a Nagyerdő, irány a Campus Fesztivál, mert itt nem csak az első nap más egy kicsit, minden nap új élmény vár!

Palánki István

fotó:facebook.com/campusfesztival

Mi az idei fesztiváldivat?

Dübörög a Campus

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek