Debrecen
2023-07-06

Hamarosan itt a 15. Campus Fesztivál!

20 programhelyszínnel, 315 zenei produkcióval és számos egyéb attrakcióval rendezik meg a 15. Campus Fesztivált.

A jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat. A legbevállalósabb zenei kínálatú fesztiválon a kiemelkedően népszerű előadókon túl külön önálló színpadot kap a hiphop valamint egyedülálló módon a rock- és metalzene, de ezen kívül is számos zenei csemege és izgalmas műfajokban utazó fiatal tehetség is helyet kap majd. A zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.

Tizenkét év után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre, de itt lesz többek között Robin Schulz, Tommy Cash, Kerala Dust, az ATB, és Minelli is.

A visszatérő hazai fesztiválkedvencek mellett sem mehetünk el, ugyanis a Tankcsapda, Majka, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, a 30Y, a Road is a húrok közé csap majd a Nagyerdőn.  Valamint az elmúlt néhány évben feltűnt új titánokra például Azahriahra, Carson Comára, Dzsúdlóra, Elefántra és Krúbira is érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni.

A zene mellett az eddiginél komolyabb művészeti programkavalkád lesz a Campus Fesztiválon. A Performansz Placcon tánc- és mozgásművészeti, akciószínházi előadásokat láthatunk, mások mellett a Forte Társulat, a Lobotomia Collective és a Modern Tánc-Játék Stúdió közreműködésével.

A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem jelenléte miatt is egyedi. Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény. Megújult arculattal, 10 tematikus helyszínen, szabadulószobával és Chill Zone-nal várja a fesztiválozókat a Debreceni Egyetem. A 2023-as eseményen mutatják be a középiskolásoknak szóló új, egyetemi előkészítő programot, a KEEP-et, amivel a továbbtanulás előtt állókat szólítja meg az intézmény. Ennek megfelelően az idei fesztiválprogramban elsősorban élményt, tapasztalatot gyűjthetnek az érdeklődők az interaktív játékok segítségével, és számtalan hasznos és érdekes információval is gazdagodnak az egyetemi életről.

A Campus Fesztivál sikerét évről évre a helyszín és a város adottságai is nagyban erősítik. A Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony környezete páratlan a hazai fesztiválpiacon. A látogatók visszajelzései és az évről évre megismételt közvélemény kutatások alapján, a színes programkínálat mellett a helyszín színvonalas kialakítása, a biztonságos nagyerdei környezet végez az elégedettségi mutatók élén.

 

Fotó: Campus Fesztivál Facebook oldala

Tizenhét műszaki mentéshez vonultak a viharban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek